Καταγγελία σοκ: Γονέας επιτέθηκε σε καθαρίστρια σε σχολείο στα Χανιά

καταγγελία-σοκ-γονέας-επιτέθηκε-σε-κα-1685225

Επίθεση γονέα σε καθαρίστρια σε σχολείο στα Χανιά καταγγέλλει το εργατικό κέντρο Χανίων σημειώνοντας πως «τα περιστατικά βίας δεν έχουν θέση στα σχολεία».

Το περιστατικό, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr σημειώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής (28.04) στο ΕΠΑΛ Ελευθερίου Βενιζέλου στις Μουρνιές. Στο σημείο κλήθηκαν τότε οι Αρχές, προκειμένου να καταγράψουν το συμβάν. Σύμφωνα με την καταγγελία του εργατικού κέντρου, η γυναίκα χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Χανίων.

Αναλυτικά:

Το Eργατ/κό Κέντρο Ν. Χανίων εκφράζει τον αποτροπιασμό του και καταδικάζει απερίφραστα την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε από γονείς μαθητή, καθαρίστρια του ΕΠΑΛ Ελευθερίου Βενιζέλου, μέλος του πρωτοβάθμιου Σωματείου, η οποία και διακομίστηκε στο Γεν. Νοσοκομείο Χανίων.

Τέτοια περιστατικά βίας δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συμβαίνουν μέσα στα σχολεία και μάλιστα όταν αυτά αφορούν εκπαιδευτικό προσωπικό και ιδιαίτερα βοηθητικό προσωπικό όπως είναι η συνάδελφος καθαρίστρια η οποία εργάζεται για ένα μεροκάματο, με σύμβαση ορισμένου χρόνου και για 9 μόνο μήνες και μάλιστα μπροστά σε άλλους μαθητές.

Δυστυχώς τα περιστατικά βίας στα σχολεία όλου του κόσμου, όπως πρόσφατα αυτό στην Σερβία, με θύματα νεκρούς μαθητές πρέπει να μας αφυπνίσουν.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και την κυβέρνηση να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα όπως οι προσλήψεις μόνιμου επιστημονικού προσωπικού (κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων) και βοηθητικού προσωπικού, τα οποία θα αποτρέψουν την εκδήλωση παρόμοιων συμπεριφορών στο μέλλον.

Το οφείλουμε στα παιδιά μας.

Το οφείλουμε στο μέλλον της χώρας μας.

Το Σωματείο Καθαριστριών Σχολικών και Ιδιωτικών Κτιρίων Ν. Χανίων: Kαταδικάζει την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε από γονείς μαθητή, συνάδελφος καθαρίστρια του ΕΠΑΛ Ελευθερίου Βενιζέλου, μέλος του Σωματείου μας, η οποία και διακομίστηκε τραυματισμένη, στο Γεν. Νοσοκομείο Χανίων.

Η συνάδελφος εργάζεται με σύμβαση ορισμένου χρόνου για 9 μήνες τον χρόνο.

Καταδικάζουμε τέτοιου είδους συμπεριφορές (χειροδικία) πόσο μάλλον όταν αυτές συμβαίνουν από γονείς μαθητών σε συναδέλφισσες καθαρίστριες που παλεύουν για ένα μεροκάματο προσπαθώντας να κρατήσουν καθαρές τις σχολικές μονάδες που φοιτούν τα ίδια τους τα παιδιά…..

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook