Καταγγελία Πολάκη για δωρεά 200 εκατ. του «Σταύρος Νιάρχος» στην υγεία: «Πονηρές τροποποιήσεις της κυβέρνησης» | Video

καταγγελία-πολάκη-για-δωρεά-200-εκατ-του-994476

Ο Παύλος Πολάκης τοποθετήθηκε σήμερα στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για την τροποποίηση της Σύμβασης δωρεάς του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στην Υγεία και την κύρωση νέας επιμέρους Σύμβασης για το ίδιο θέμα, με το ποσό να φθάνει τα 200 εκατ. ευρώ.

Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά για την υπόθεση στην προσωπική του σελίδα στο facebook:

Ήμουν «σκληρός» από την αρχή στις διατυπώσεις και τα επιχειρήματά μου γιατί εδώ πρόκειται για απαράδεκτες παρεμβάσεις του δωρεοδόχου (δλδ του Ελληνικού Δημοσίου), που χρησιμοποιώντας κάθε δυνατό θεμιτό ή αθέμιτο & ανήθικο μέσο (ακόμα και τα δημόσια ψέμματα μπροστά στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, τους δωρητές, τις ακαδημαϊκές αρχές κ.α.) επιχειρεί με όχημα τη Δωρεά να βάλει τα ιδιωτικά συμφέροντα από την «πίσω πόρτα»!

Και αναφέρομαι στα εξής…:

– στα υπερσύγχρονα απεικονιστικά μηχανήματα PET CT που με μια «περίεργη» διατύπωση αφήνουν ανοιχτή την δυνατότητα να μην μπουν στα καθορισμένα νοσοκομεία για τα οποία θα αγοραστούν, αλλά σε «άλλους δημόσιους χώρους… (όπως στην περίπτωση του Ηρακλείου)

– στα μηχανήματα παραγωγής κυκλοτρονίων και άλλων ραδιοφαρμάκων, που η δωρεά προέβλεπε 4 (εκτός όσων είχαμε εξασφαλίσει εμείς…) και τώρα πάνε να τα ακυρώσουν προς όφελος του ιδιώτη μονοπωλιακού προμηθευτή που εκβιάζει επί χρόνια το δημόσιο και κερδοσκοπεί με ζεστό κρατικό χρήμα…

– την απόδοση στα 2 νέα νοσοκομεία που προβλέπει η Δωρεά (Κομοτηνής και Παιδιατρικό Θεσ/νίκης) καθεστώτος Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), που δεν υποχρεώνει τις μονάδες να λειτουργούνται από εργαζόμενους και επιστήμονες δημοσίους υπαλλήλους, αλλά συμβασιούχους, δεν είναι υπόχρεες σε δημόσιο λογιστικό σύστημα και σύστημα προμηθειών κ.α., ενώ την ίδια ώρα τους δίνει το δικαίωμα να συναλλάσονται με εργολάβους (σίτισης, φύλαξης, καθαριότητας) και μεγάλα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για εξετάσεις…

– το πρωτοφανές που εισάγει η νέα Σύμβαση για ιδιωτική ασφάλιση των υποδομών (διαρκής και όχι μόνο κατά τη φάση των κατασκευών), γεγονός που το μόνο που δεν μας λέει είναι… ποιός θα φάει τη «μπουκιά» από αυτή την πρωτιά!

…και άλλα πολλά. Δείτε το, είναι πολύ ενδιαφέρον. Επίσης είναι ενδιαφέρουσες οι φωνασκίες κατά την ομιλία μου κάποιων μελών της επιτροπής από την κυβερνητική πλειοψηφία… λες και συμμετέχουν κι αυτοί στα παραπάνω deal…! Πήρανε βέβαια την απάντηση που τους έπρεπε…

Y.Γ. Με την ευκαιρία ρώτησα και για το άλλο επίκαιρο θέμα που απασχολεί την δημοσιότητα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που εξέδωσε η κυβέρνηση για την επίταξη εδαφών στα νησιά (προσεχώς και αλλού…) για τη δημιουργία των κλειστών κέντρων φιλοξενίας προσφύγων…, των νέων «φυλακών» δηλαδή. Μεσούσης της κοινοβουλευτικής περιόδου και με τη Βουλή σε πλήρη λειτουργία καταφεύγουν σε ΠΝΠ. Γιατί ;;; Μήπως φοβούνται ακόμα και τους Βουλευτές τους για τυχόν αντιδράσεις ;;;»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook