Καταγγελία Μανώλη Ντουντουλάκη: Σταματήστε να χρησιμοποιείτε τη ΔΕΥΑΒΑ για εξυπηρετήσεις ημετέρων

καταγγελία-μανώλη-ντουντουλάκη-σταμ-878627

Καταστροφικές συνέπειες για τη ΔΕΥΑΒΑ λόγω της κακής διαχείρισης

Για κακοδιαχείριση στην ΔΕΥΑΒΑ κάνει λόγο ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Πλατανιά, Μανώλης Ντουντουλάκης, ο οποίος με επιστολή του δηλώνει ότι: «θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε καταγγελία για παράβαση καθήκοντος – απιστία, λόγω της παράλειψής σας, η οποία προκαλεί ζημία στη ΔΕΥΑΒΑ και γενικότερα στο Δήμο.

Αναλυτικά στην επιστολή του ο κ. Ντουντουλάκης αναφέρει τα εξής:

Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΒΑ που πραγματοποιήθηκε στις 23/9/21,  μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν προς συζήτηση, ήταν και το θέμα «Εισήγηση για την επιβολή προστίμου από την υπηρεσία της ΔΕΥΑΒΑ λόγω βλάβης από επέμβαση καταναλωτή στα υδρόμετρα άρδευσης». Ο Γενικός Διευθυντής, κύριος Κονταράκης Κωνσταντίνος, αναφέρει πως οι καταναλωτές Μπουτζουκάκης Ανδρέας και Εμμανουήλ,  οι οποίοι είναι αδέλφια, πραγματοποίησαν επέμβαση σε δέκα υδρόμετρα άρδευσης ιδιοκτησίας τους. Ο κύριος Κονταράκης Κωνσταντίνος αναφέρει τα παρακάτω, τα οποία επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΒΑ , κύριος Μαυρογένης Ευτύχης:

«Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε υδρόμετρα ιδιοκτησίας των Μπουτζουκάκη Ανδρέα και Μπουτζουκάκη Εμμανουήλ στην ημερομηνία 01/09/2021, στα χωριά Γλώσσα, Βασιλόπουλο και Επισκοπή της ΔΕ Κολυμβαρίου καθώς και στο Γαβαλομούρι της ΔΕ Βουκολιών διαπιστώθηκε από την υπηρεσία μας βλάβη από επέμβαση των καταναλωτών Μπουτζουκάκη Ανδρέα και Μπουτζουκάκη Εμμανουήλ, οι οποίοι είναι αδέλφια, στα υδρόμετρα άρδευσης ιδιοκτησίας τους, τα οποία αφορούν σε συνδέσεις συνολικού αριθμού υδρομέτρων τεμάχια δέκα (10).

Συγκεκριμένα, υπήρχε παρέμβαση στα εσωτερικά εξαρτήματα των υδρομέτρων (μείωση διαμέτρου φτερωτών με χρήση κοπτικών εργαλείων κλπ) με αποτέλεσμα να μην γίνεται ορθή καταγραφή της κατανάλωσης, αλλά να καταγράφεται κατά πολύ μειωμένη σε σχέση με τα πραγματικά κυβικά μέτρα νερού που χρησιμοποιούνταν στην άρδευση.

Επισυνάπτεται ενδεικτική φωτογραφία σύγκρισης εσωτερικού μηχανισμού υδρομέτρου.

Δεξιά εργοστασιακό εξάρτημα, αριστερά τροποποιημένο εξάρτημα μετά την παρέμβαση του χρήστη του υδρομέτρου άρδευσης.

Δεξιά φαίνεται η διάσταση που πρέπει να έχει το εργοστασιακό εξάρτημα, αριστερά φαίνεται η μείωση του μεγέθους του εξαρτήματος, η οποία μετά την επανατοποθέτηση της και επαναφορά της εξωτερικής όψης του υδρομέτρου στην αρχική κατάσταση, πλέον καταγράφει μειωμένα σε σχέση με τα πραγματικά κυβικά νερού που διέρχονται από το υδρόμετρο.

Προκειμένου να πραγματοποιηθεί από τους καταναλωτές η συγκεκριμένη παρέμβαση είχε προηγηθεί καταστροφή της εργοστασιακής σφραγίδας και αποσφράγιση της μολυβδοσφραγίδας, που είχε τοποθετηθεί από τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΒΑ. Συνεπώς τα συγκεκριμένα υδρόμετρα κατά εφαρμογή του κανονισμού άρδευσης της ΔΕΥΑΒΑ αφαιρούνται από τις υφιστάμενες θέσεις τους».

Εν συνεχεία, έγινε αναφορά στο άρθρο 26 του κανονισμού άρδευσης. Το πρόστιμο, το οποίο επεβλήθη, ανέρχεται σε 32.520,38 ευρώ, μέρος του οποίου έχει ήδη καταβληθεί, ενώ για το υπόλοιπο ποσό έχει πραγματοποιηθεί ρύθμιση, όπως ανέφερε ο πρόεδρος.

Στον παρακάτω πίνακα αποτυπώνεται η ανάλυση του προστίμου που επιβλήθηκε:

Από τα δέκα (10) αυτά υδρόμετρα, ποτίζονται περίπου 3.000 ελαιόδεντρα, σύμφωνα με δηλώσεις δημοτών, για τα οποία δεν υπάρχει κάποια αναφορά στην εν λόγω εισήγηση. Ασφαλώς, το ποσό των 15.225,58 ευρώ δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, εάν λάβουμε υπ’ όψιν μας πως με την ποσότητα του νερού που αναγράφεται στον παραπάνω πίνακα, δε θα ήταν εφικτό να ποτιστούν τόσα ελαιόδεντρα. Συμπερασματικά, στην εισήγηση αυτή δεν αποτυπώνεται η πραγματική ποσότητα κατανάλωσης νερού, όπως επίσης πραγματική δεν είναι και η αναφορά στα τρία έτη διάρκειας της παρέμβασης, καθώς οι δημότες ισχυρίζονται πως οι παράνομες παρεμβάσεις πραγματοποιούνταν πιθανόν επί 15 έτη και πλέον.  Συμπερασματικά, το ποσό που θα έπρεπε να υπολογιστεί για την ετήσια κατανάλωση νερού, θα μπορούσε να είναι το πενταπλάσιο από το αναγραφόμενο ή και παραπάνω, εάν συνυπολογίσουμε την ποσότητα νερού που λάμβαναν παράνομα οι συγκεκριμένοι καταναλωτές, αλλά και τα πραγματικά έτη της παρέμβασης.

Πρέπει να σημειωθεί πως το ποσό των 15.225,58 ευρώ αποτελεί αξία κατανάλωσης νερού και όχι πρόστιμο.  Το συγκεκριμένο ποσό ενσωματώνεται στο ποσό του προστίμου, προκειμένου αυτό  να φανεί μεγενθυμένο και κατ’ επέκταση να προκαλέσει εντύπωση. Επί της ουσίας, λοιπόν, το πρόστιμο στην πραγματικότητα ανέρχεται στα 17.294,80 ευρώ και όχι στα 32.520,38 ευρώ.

Κύριε Πρόεδρε,

Μιλάτε για εφαρμογή του κανονισμού, όπως και άλλοι αιρετοί της πλειοψηφίας. Αλήθεια, έτσι  εφαρμόζετε τον κανονισμό; Και με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζετε όλους τους καταναλωτές;  Δηλαδή τους λέτε να πληρώσουν ένα μικρό ποσό, προκειμένου να τους απαλλάξετε από μία τέτοιου μεγάλου μεγέθους υποχρέωση; Με αυτόν τον τρόπο θα ωθήσετε δημότες σε παρανομία. Αυτού του είδους οι ενέργειες πρόκειται να οδηγήσουν τη ΔΕΥΑΒΑ αδιαμφισβήτητα σε κατάρρευση.

Κύριε Δήμαρχε,

Ασφαλώς γνωρίζετε τη συγκεκριμένη περίπτωση και κατά τη γνώμη μας οφείλατε να έχετε μεριμνήσει ώστε να μη ζημιώνεται η ΔΕΥΑΒΑ σε τέτοιο βαθμό.

Κύριε Δήμαρχε και κύριε Πρόεδρε,

Σας έχουμε κρούσει πολλές φορές τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τη διαχείριση της ΔΕΥΑΒΑ.

Συμφωνούμε να βοηθήσετε τους αδύναμους διαγράφοντας κάποια μικρά ποσά, με απόφαση του Δ.Σ, που πραγματικά δεν μπορούν να πληρώσουν. Ρυθμίστε τα χρέη δημοτών, πάλι με απόφαση του Δ.Σ, οι οποίοι λόγω της οικονομικής κρίσης δεν έχουν την δυνατότητα να εξοφλήσουν τις οφειλές τους εμπρόθεσμα.

Σταματήστε, λοιπόν, να χρησιμοποιείτε τη ΔΕΥΑΒΑ για εξυπηρετήσεις ημετέρων.

Δεν έχετε το δικαίωμα να καθορίζετε τις οφειλές-πρόστιμα που προέρχονται από παράνομες ενέργειες κατά το δοκούν, όπως στην προκειμένη περίπτωση με τους συγκεκριμένους δημότες.

Το συγκεκριμένο θέμα, θα πρέπει να τεθεί ξανά προς συζήτηση στο Δ.Σ., διότι οι εν λόγω καταναλωτές οφείλουν να πληρώσουν το νερό που χρησιμοποιούσαν όλα αυτά τα έτη, καθώς και όλες τις επιβαρύνσεις που τους αναλογούν (πρόστιμα, τόκους και λοιπά έξοδα).

Εάν και εφόσον αυτό δε συμβεί, θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε καταγγελία για παράβαση καθήκοντος – απιστία, λόγω της παράλειψής σας, η οποία προκαλεί ζημία στη ΔΕΥΑΒΑ και γενικότερα στο Δήμο.

Με εκτίμηση,

Ντουντουλάκης Εμμανουήλ, Επικεφαλής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

2 thoughts on “Καταγγελία Μανώλη Ντουντουλάκη: Σταματήστε να χρησιμοποιείτε τη ΔΕΥΑΒΑ για εξυπηρετήσεις ημετέρων

  1. Μια ελιά ηλικίας 10-15 ετών θέλει περίπου 4 κυβικά νερό σε κάθε πότισμα. Με 3.000 δέντρα επί 15 χρόνια, αυτοί ποτίσανε τουλάχιστον 200.000 κυβικά. Αν υποθέσουμε ότι τα υδρόμετρα έγραφαν έστω τα μισά (που αμφιβάλλω, λογικά έγραφαν το ένα δέκατο), τότε γλιτώσανε 100.000 κυβικά που αντιστοιχούν σε 30.000 ευρώ. Με το πρόστιμο πληρώσανε τα μισά, άρα συμφέρει. Ευχαριστούμε την ΔΕΥΑΒΑ και τον κύριο Ντουντουλάκη που μας ανοίξανε τα μάτια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook