Καταγγελία για ξυλοδαρμό μετανάστη εργάτη επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του

καταγγελία-για-ξυλοδαρμό-μετανάστη-ε-1122642

Μνήμες Μανωλάδας φέρνει η νέα καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ για άγριο  ξυλοδαρμό  μετανάστη  εργάτη γης  που ζήτησε τα δεδουλευμένα του. Πιο συγκεκριμένα, ο εργάτης γης, Μπιλάλ Οντίν, την Κυριακή το πρωί στο Βαρθολομιό Ηλείας, ζήτησε από το αφεντικό του 5.000 ευρώ που του χρωστούσε. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο γιος του εργοδότη  προχώρησε σε άγριο ξυλοδαρμό. Τον μετέφεραν χωρίς τη θέληση του από το κατάστημα τους, όπου πουλάνε πατάτες σε χωράφι και τον χτύπησαν εκεί. Ο εργάτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται με χτυπήματα στο κεφάλι, στο πρόσωπο και το σώμα.

Στην ανακοίνωση της η ΚΕΕΡΦΑ σημειώνει ότι «οι μέθοδοι των αφεντικών τύπου Μανωλάδας όχι μόνο δεν έχουνε εξαλειφθεί αλλά καλά κρατούν εκβιάζοντας ιδιαίτερα τους μετανάστες εργάτες χωρίς χαρτιά να δουλεύουν εξοντωτικά ωράρια και να πληρώνονται όποτε επιθυμεί το κάθε αφεντικό.»

Και καλούν τα εργατικά συνδικάτα, τα Εργατικά Κέντρα Ηλείας, Αμαλιάδας, Πύργου και Πάτρας, τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών και το αντιρατσιστικό κίνημα, να καταδικάσουν την ρατσιστική εργοδοτική επίθεση κατά του μετανάστη εργάτη, όπως και να απαιτήσουν την τιμωρία του δράστη και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μεροκάματων.

«Είναι ώρα να μπει τέλος στην ομηρία χιλιάδων μεταναστών εργατών γης και να νομιμοποιηθούν εδώ και τώρα όλοι» καταλήγει η ΚΕΕΡΦΑ.

Η υπόθεση της Μανωλάδας: Έριξαν στο ψαχνό σε 200 εργάτες φράουλας που ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2013, εργάτες γης, από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν, ζήτησαν τα χρωστούμενα δεδουλευμένα 6 μηνών. Ακολούθησε ένα έντονος διαπληκτισμός με τους (ένοπλους) επιστάτες οι οποίοι αποχώρησαν. Όταν επέστρεψαν οι δύο επιστάτες, άνοιξαν πυρ τραυματίζοντας 31 μετανάστες, τους 8 εκ των οποίων σοβαρά.

Οι  εξελίξεις που ακολούθησαν ήταν ραγδαίες: Σούπερ μάρκετ, μανάβικα, λαϊκές αρνούνται να αγοράσουν πλέον φράουλες από τη Μανωλάδα και όσοι πελάτες εντόπιζαν τα «ματωμένα» προϊόντα, αντιδρούσαν. Ξεκινά ένα μποϋκοτάζ που θα διαρκέσει για πολύ καιρό.

Παράλληλα, ξεκίνησαν να βγαίνουν στην επιφάνεια πολλές ιστορίες από την Άγρια… ελληνική Δύση. Η κατάσταση στην περιοχή είχε προ πολλού ξεφύγει, χωρίς να γίνεται κανένας έλεγχος. Σε μία έκταση που εργάζονταν 200 άνθρωποι υπό την επιτήρηση ενόπλων, σε άθλιες συνθήκες, με άθλιους μισθούς, η τοπική κοινωνία, η κοινή γνώμη και το επίσημο κράτος κατάλαβαν τι συνέβαινε μόνο όταν υπήρξαν πυροβολισμοί.

Ωστόσο, δεν ήταν η πρώτη περίπτωση που η Μανωλάδα είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη. Τον Αύγουστο του 2012 δύο Έλληνες της περιοχής σφήνωσαν το κεφάλι ενός 22χρονου αλβανικής καταγωγής στην πόρτα του αυτοκινήτου και τον έσυραν για περίπου ένα χιλιόμετρο στον δρόμο. Ένας από τους εμπλεκόμενους στο βασανισμό του νεαρού φάνηκε να εμπλέκεται και στην υπόθεση των φραουλοχώραφων.

Πηγή:flash.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook