Καταγγελία από το Νοσοκομείο Χανίων: «Αφαιρέθηκε μυστηριωδώς» η διάταξη για τον διορισμό διευθυντών

καταγγελία-από-το-νοσοκομείο-χανίων-1038713

Σκανδαλώδη αφαίρεση επίμαχου άρθρου από το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χανίων.

Το θέμα είχε απασχολήσει και στο παρελθόν την κοινή γνώμη, καθώς στο «Αγ. Γεώργιος» υπάρχει έντονη κινητικότητα για την ενδεχόμενη αλλαγή στη Διεύθυνση της Νεφρολογικής Κλινικής – Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, με την Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων να καταγγέλλει επίσης μεθοδεύσεις (δείτε ΕΔΩ).

Στη νέα του ανακοίνωση, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου καταγγέλλει ότι η σχετική διάταξη, που έβαζε τα πράγματα στη θέση τους, για τον διορισμό διευθυντών στις κλινικές, «αφαιρέθηκε μυστηριωδώς» από το επίμαχο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας.

Καλούν μάλιστα την πολιτική ηγεσία «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων για να προασπίσει το δημόσιο σύστημα υγείας προς όφελος των πολιτών».

Ολόκληρη η επιστολή του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του ΓΝΧ:

«Επανερχόμαστε στην επικαιρότητα για ένα θέμα που απασχολεί το Νοσοκομείο Χανίων, όπως και άλλα Νοσοκομεία της Ελλάδας και συγκεκριμένα το θέμα της Διεύθυνσης της Νεφρολογικής Κλινικής- ΜΤΝ.

Σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας κατετέθη διάταξη η οποία προέβλεπε το αυτονόητο- ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ- ΚΡΙΣΗ για την ανάθεση καθηκόντων συντονισμού των  τμημάτων  και μονάδων του ΕΣΥ ( άρθρο 28).

Κατά την ψήφιση του από την ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων την 29/05/20, μυστηριωδώς αυτή η διάταξη αφαιρέθηκε από το νομοσχέδιο που τελικά ψηφίστηκε!!

Απαιτούμε ορθολογικές αποφάσεις και όχι σπασμωδικές κινήσεις ως αποτέλεσμα εξωτερικών παρεμβάσεων στο χώρο της υγείας.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων για να προασπίσει το δημόσιο σύστημα υγείας προς όφελος των πολιτών».

zarpanews.gr

One thought on “Καταγγελία από το Νοσοκομείο Χανίων: «Αφαιρέθηκε μυστηριωδώς» η διάταξη για τον διορισμό διευθυντών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook