Καταγγελία για σύλληψη και καταδίκη μουσικού μετά από συναυλία στα Χανιά

καταγγελία-για-σύλληψη-και-καταδίκη-μ-1257212
Φωτογραφία αρχείου

Μετά από μία δύσκολη περίοδο για τον καλλιτεχνικό χώρο, η αυλαία για θέατρα και μουσικές διοργανώσεις άνοιξε πάλι και στα Χανιά.

Το βράδυ της Τετάρτης, 21 Ιουλίου, διοργανώθηκε η πρώτη συναυλία στο νέο θεατράκι Λενταριανών. Κατά την λήξη της συναυλίας, αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στην αυτόφωρη σύλληψη και κράτηση του διοργανωτή, με αιτιολογία την διατάραξη κοινής ησυχίας.

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος αντέδρασε ενώ το παράρτημα Χανίων σε σχετική του ανακοίνωση αναφέρει:

«Την Τετάρτη 21 Ιουλίου διοργανώθηκε συναυλία στο Θέατρο Λενταριανών στα Χανιά με συμμετοχή πλήθους μουσικών και τραγουδιστών, ενταγμένη στον προγραμματισμό συναυλιών του Δήμου Χανίων.

Στο τέλος της συναυλίας, εμφανίστηκαν αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες χωρίς να έχουν προχωρήσει σε καμία προηγούμενη σύσταση ζήτησαν την άμεση σύλληψη του διοργανωτή μουσικού καθώς διατάρασσε την κοινή ησυχία σε επίσημο συναυλιακό χώρο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν τελικά στην αυτόφωρη σύλληψη και κράτηση του συναδέλφου για 15 ώρες, χωρίς νερό και φαγητό, μέχρι και την εκδίκασή του από το Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων και τη καταδίκη του με τρίμηνη αναστολή.

Να σημειώσουμε πως μετά από μια περίοδο πολύμηνης διακοπής των επαγγελματικών δραστηριοτήτων, οι μουσικοί και άλλοι καλλιτέχνες ενοικιάζουν τους συγκεκριμένους χώρους και πως η σύμβαση παραχώρησης που υπογράφει ο Δήμος Χανίων με τους καλλιτέχνες δεν τον απαλλάσσει από τις ευθύνες του ως ιδιοκτήτη τους.

Οι ψυχαγωγικοί και ακουστικοί χώροι θα πρέπει να τηρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας για τους εργαζομένους και το κοινό, χωρίς να επιβαρύνουν ηχητικά την οικιστική ζώνη που είναι τοποθετημένοι.

Θα ζητήσουμε τεκμηριωμένες απαντήσεις για τα ανωτέρω από τη Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων και τον Δήμο Χανίων.

Θα βρεθούμε στο πλευρό του συναδέλφου στην εκδίκαση της έφεσης ώστε να αθωωθεί πλήρως από τις κατηγορίες.».

zarpanews.gr

9 thoughts on “Καταγγελία για σύλληψη και καταδίκη μουσικού μετά από συναυλία στα Χανιά

  1. Παιδιά, να δουλέψετε χίλιες φορές. Όμως μετά τις 23:00, η μουσική κλείνει ή χαμηλώνει. Ναι, υπάρχουν και κάποιοι που εργάζονται στις πέντε το πρωί. Μερικές φορές και Κυριακή.

  2. Δεν είμαστε με τα καλά μας.Αν ίσχυε η «διατάραξη κοινής ησυχίας»,όλα(ή σχεδόν όλα) τα bar-club της πόλης και ειδικότερα της Παλιάς Πόλης,θα έπρεπε όχι μόνο να κλείσουν αλλά και να…κατεδαφιστούν.Μία βόλιτα από την Καλλεργών(Νεώρεια) και την Σπλάντζια μετά τις 23.30′ θα ήταν αρκετή…

    1. Κι επειδή γίνεται στην Σπλάντζια πρέπει να γίνεται και στα Λενταριανά; Να παίρνετε κι εσείς την αστυνομία κάθε μέρα μετά τις 11 αν έχετε πρόβλημα με το θόρυβο, αν βέβαια δεν είστε από αυτούς που πληρώνονται από τα μαγαζιά για να υπομένουν το θόρυβο (ναι, γίνεται κι αυτό).

      1. Φίλε μου,πουθενά να μην γίνεται αυτό.Τί κατάλαβες;Ποιά να παίρνουμε;Την αστυνομία;Μα καλά,στα Χανιά ζείς ή κάπου αλλού;
        Φαίνεται επίσης,ότι δεν ξέρεις τους ιδιοκτήτες των ακινήτων αυτών.Και δεν θα τους μάθεις από εμένα…

  3. Μέχρι τις 01.20 το πρωί χαλούσαν τον κόσμο μέσα σε μια κατοικημένη περιοχή. Και εκφράζουν την «αγανάκτησή» τους γιατί ήρθε η αστυνομία για τα αυτονόητα.
    Προφανώς δε φταίνε μόνο οι διοργανωτές αλλά κυρίως ο Δήμος, που παραχωρεί έναν πλήρως ακατάλληλο χώρο για καθημερινές συναυλίες, παραστάσεις κλπ, ο οποίος βρίσκεται μέσα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή.
    Βέβαια σύμφωνα με την ανακοίνωση δικαιώματα έχει μόνο ο χειμαζόμενος κλάδος των καλλιτεχνών. Οι δύσμοιροι κάτοικοι που καθημερινά υφίστανται την ηχορρύπανση και ένα αδιανόητο κυκλοφοριακό κομφούζιο από τα αυτοκίνητα θεατών που παρκάρουν παντού, καλά να πάθουν. Να μην έμεναν εκεί…

    1. Η αστυνομία δεν ήρθε για τα «αυτονόητα». Όταν χαλιέται ο κόσμος στο παλιό λιμάνι καθημερινά, η αστυνομία κ το λιμενικό δε το θεωρούν «αυτονόητο». Όταν γίνεται το αντιπολεμικό και το αντιρατσιστικό στο πάρκο ειρήνης κ φιλίας μέχρι τις 5 το πρωί, η αστυνομία επίσης δε το θεωρεί «αυτονόητο» (αναρωτιέμαι γιατί άραγε). Υπάρχουν 2 μέτρα και 2 σταθμά όπως στα πάντα αλλά για αυτή την υπερβολική αντίδραση από την αστυνομία πρέπει να βρεθούν υπόλογοι.-

      1. Concerned citizen που τον ενοχλεί κάτι που γίνεται μια φορά τον χρόνο. Φ@σιστάκος δηλαδή.

        Ο Χαρούλης κι ο καθένας που κάνει συναυλίες και ηχορυπαίνουν τα μισά Χανιά είναι οκ να φανταστώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook