Καταγγελία φοιτητών στα Χανιά: «Η ΔΑΠ απέχει από τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας για να μην τσαλακωθεί η εικόνα της κυβέρνησης τους»

καταγγελία-φοιτητών-στα-χανιά-η-δαπ-α-450613

Μετά την ανακοίνωση ότι υπάρχουν κρούσματα COVID-19 σε φοιτητές της σχολής ΜΗΧΟΠ, οι εκλεγμένοι της Πανσπουδαστικής κάλεσαν την συνεδρίαση του Δ. Σ. ώστε να τοποθετηθεί ο φοιτητικός συλλόγους επί του ζητήματος, να οργανωθεί η διεκδίκηση μέτρων προστασίας και ιχνηλάτησης, να πάρει θέση για τον τρόπο συνέχισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας(αφού υπήρχε κρούσμα και σε εργαστήριο).

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική Κ.Σ. στον φοιτητικό σύλλογο Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, σε αυτή την προσπάθεια η κυβερνητική νεολαία ΔΑΠ προσπαθεί να βάλει εμπόδιο, επικαλούμενη κάθε ευφάνταστη δικαιολογία.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

«Η κυβέρνηση της από την έναρξη της πανδημίας (αλλά και στην 2μηνη καραντίνα και το καλοκαίρι) είχε όλο το χρόνο να πάρει μέτρα για την διασφάλιση της υγείας των φοιτητών και την ενίσχυση των πανεπιστημίων. Αντί γι αυτό επέλεξε να δώσει εκατομμύρια σε καναλάρχες, να ανοίξει τον τουρισμό για να μη χάσουν οι ξενοδόχοι, να ξεχειλώσει όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, να στοιβαζόμαστε σε ΜΜΜ, καράβια και αεροπλάνα. Μάλιστα η ΔΑΠ και η Νέα Δημοκρατία έχουν το θράσος να κουνάν το δάχτυλο στη νεολαία, να της ρίχνουν ευθύνες για την κατάσταση.

Αρνούνται σήμερα να συνεδριάσει το ΔΣ του συλλόγου σε ανοιχτό χώρο με πρόσχημα την πανδημία, την ίδια ώρα που έκαναν τουρνουά Fifa σε κλειστό χώρο και οργανώνουν τουρνουά tichu. Μάλλον θα έχουν έρευνες από τους ειδικούς της κυβέρνησης τους που λένε ότι ο Covid κολλάει μόνο στους φοιτητικούς συλλόγους και στις κινητοποιήσεις.

Οι μπογδάνοι των πανεπιστημίων τρέμουν στην ιδέα να τσαλακωθεί η εικόνα της κυβέρνησης τους, που άφησε απροστάτευτους του χώρους εκπαίδευσης, δεν πήρε ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των Πανεπιστημίων, ακόμα και τα πιο επιτακτικά μέτρα τα αντιμετωπίζει σαν κόστος.

Οι υμνητές του Μεταξά, του Βορίδη και του Γεωργιάδη έφτασαν στο σημείο να προωθούν την απαράδεκτη και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων και να μιλάνε για μαύρο και κόκκινο φασισμό με αφορμή το προβοκατόρικο και απαράδεκτο περιστατικό στην ΑΣΟΕΕ από ομάδες που δεν έχουν καμία σχέση με τους φοιτητές, τους συλλόγους και τους αγώνες τους και λειτουργούν ως οι καλύτεροι χορηγοί της έντασης της καταστολής, της συκοφαντίας και της επίθεσης της κυβέρνησης εναντίον του λαού και της νεολαίας.

Η προσπάθεια της ΔΑΠ και της κυβέρνησης να εμφανιστούν δικαιωμένα για την πολιτική τους κυβερνητικά στελέχη, που έχουν πρωτοστατήσει στα αντιλαϊκά μέτρα και την καταστολή, αποδεικνύει σε ποιανού μύλο ρίχνουν νερό αυτές οι ομάδες και αυτές οι ενέργειες. Άλλωστε είναι πλέον γνωστό ότι τέτοιες ομάδες είναι συγκοινωνούντα δοχεία με την ΔΑΠ.

ΥΓ: ΔΑΠΙΤΕΣ καλύτερα να μασάτε παρά να μιλάτε! Μπορούμε να σας υπενθυμίσουμε και με ονοματεπώνυμα ότι τα ψηφοδέλτια σας κάθε χρόνο έχουν χώρο για ανθρώπους της νύχτας, μπράβους, χρυσαυγίτες και κάθε μορφής φασίστες!

Είναι ξεκάθαρα πλέον ότι μεγαλύτερος ιός για τα δικαιώματα των φοιτητών είναι η ΔΑΠ και η πολιτικής της!»

zarpanews.gr

One thought on “Καταγγελία φοιτητών στα Χανιά: «Η ΔΑΠ απέχει από τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας για να μην τσαλακωθεί η εικόνα της κυβέρνησης τους»

  1. Τα ξενοδοχεία άνοιξαν για τους ξενοδόχους λένε… Απο εκεί καταλαβαίνει κανείς τι μυαλά γράφουν αυτές τις ανακοινώσεις. Δεν αξίζουν ούτε το σάλιο για να τους φτύσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook