Καταγγελία δασκάλων: Κρύβει τα κρούσματα η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων

Καταγγελία για συγκάλυψη των κρουσμάτων στην πρωτοβάθμια και διακοπή κάθε ενημέρωσης από την διευθύντρια κα Πόπη Κασσωτάκη – Ψαρουδάκη κάνει ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νομού Χανίων, στην οποία αναφέρει αναλυτικά:

«Μετά τις τελευταίες έρευνες για την απίστευτα γρήγορη μετάδοση της νέας μετάλλαξης, όλοι περίμεναν πως η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ θα πάρει επιτέλους κάποια σοβαρά μέτρα για να προστατεύσει τόσο τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους.
Αντ’ αυτού στο νομό Χανίων τα σχολεία άνοιξαν τη Δευτέρα με το ίδιο ακριβώς προσωπικό που έκλεισαν και για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Μοναδική διαφορά ότι από τις τάξεις μας απουσίαζαν τη Δευτέρα 50 εκπαιδευτικοί και άλλοι 13 την Τρίτη καθώς είχαν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό και έπρεπε να μείνουν σε καραντίνα. Η ίδια εικόνα επικρατούσε και στους υπόλοιπους νομούς της Κρήτης όπου πάνω απο 280 εκπαιδευτικοί απουσίαζαν σε όλη την Περιφέρεια Κρήτης μόνο για την Α/θμια εκπαίδευση τις μέρες αυτές.

Για τη λειτουργία των πρωινών τμημάτων τα περισσότερα ολοήμερα τμήματα ανέστειλαν την λειτουργία τους ενώ σε κάποιες περιπτώσεις σχολικές μονάδες δεν λειτουργούσαν καθόλου. Τεράστιο πρόβλημα δημιουργήθηκε στα δημοτικά σχολεία του Δραπανιά και της Καντάνου τα οποία εξ αναγκάστηκαν να λειτουργήσουν ως 3θέσια καθώς δεν είχαν εκπαιδευτικούς ούτε και πλεονάζουσες ώρες να καλύψουν τα κενά των εκπαιδευτικών τους.
Σε όλη αυτή την κατάσταση το ΥΠΑΙΘ, ενώ γνωρίζει τις λειτουργικές ανάγκες του νομού, προσλαμβάνει στις 10 Ιανουαρίου, 1 εκπαιδευτικό Αγγλικής Γλώσσας, 1 εκπαιδευτικό Παράλληλης στήριξης, 1 εκπαιδευτικό Πληροφορικής και 1 νηπιαγωγό. Δύο μέρες μετά και ενώ αντιλαμβάνονται ότι η κατάσταση είναι για μία ακόμη φορά ανεξέλεγκτη προχωρά σε συμπληρωματικές προσλήψεις, μέσω των απαράδεκτων, 3μηνων συμβάσεων για 1 εκπαιδευτικό Αγγλικής γλώσσας, 1 νηπιαγωγό και 4 δασκάλους. Σε σύνολο 63 λειτουργικών αναγκών το ΥΠΑΙΘ αποφάσισε στο νομό Χανίων να προσλάβει 10 εκπαιδευτικούς.

Στο αίτημά μας για καθημερινή μας ενημέρωση για τους εκπαιδευτικούς και μέλη μας που απουσιάζουν από τις σχολικές μονάδες, αλλά και των μαθητών μας η Διεύθυνση Εκπαίδευσης με απόφαση της Διευθύντριας Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Κασσωτάκη διέκοψε κάθε σχετική ενημέρωση.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, και οι Διευθυντές Εκπαίδευσης σε αυτή τη συγκυρία ακολουθούν την αδιέξοδη πολιτική αυτών που τους τοποθέτησαν στις θέσεις ευθύνης. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, εκτός από ανίκανη, είναι εγκληματικά ανεύθυνη και επικίνδυνη απέναντι στα παιδιά του ελληνικού λαού κι απέναντι στους εκπαιδευτικούς. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ανοιχτά αλλά και ασφαλή υγειονομικά σχολεία και καλούμε να συστρατευτούν όλες οι δυνάμεις γύρω από αυτόν τον κοινό αγώνα.

Απαιτούμε, τη δημιουργία τμημάτων 15 μαθητών, την εξεύρεση κατάλληλων αιθουσών σε συνεργασία με τους Δήμους της χώρας για εξεύρεση χώρων ή εναλλακτικών τρόπων διαχείρισης έστω και τώρα, με ταυτόχρονες προσλήψεις εκπαιδευτικών, τη μείωση των μαθητών στα σχολικά λεωφορεία-μετακινήσεις από και προς το σχολείο- στο 50% από το 100% που είναι σήμερα σε πληρότητα, τη Δωρεάν παροχή μασκών υψηλής προστασίας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, τα Δωρεάν επαναλαμβανόμενα PCR test και self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς, το κλείσιμο τμήματος, και ουσιαστική ιχνηλάτηση, εφόσον βρεθεί θετικό κρούσμα σε μαθητή –μαθήτρια ή εκπαιδευτικό του τμήματος και άνοιγμα μετά τη διαπίστωση ότι δεν φέρουν τον ιό οι μαθητές και εκπαιδευτικοί του τμήματος, τις προσλήψεις αναπληρωτών πλήρους ωραρίου στη διάθεση των διευθύνσεων για γρήγορη αναπλήρωση εκπαιδευτικών που θα βρεθούν θετικοί, τις προσλήψεις επιπλέον προσωπικού καθαριότητας και μονιμοποίηση όλων του υπάρχοντος προσωπικού.

Παροχή συστημάτων αερισμού των αιθουσών όπως γίνεται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και την κατάργηση όλων των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων που ψηφίστηκαν εν μέσω πανδημίας

Ο ΣΕΠΕ Χανίων καταγγέλλει την πολιτική απόφαση της Διευθύντριας Α/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων να συγκαλύψει κρατώντας στο σκοτάδι εκπαιδευτικούς και γονείς για την πραγματική εικόνα των σχολείων του νομού μας.
Την καλούμε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ακόμα και τώρα και να μας δοθούν τα στοιχεία της κατάστασης των σχολείων μας, τα οποία τα έχουμε ζητήσει και εγγράφως, για τις 12, 13 και 14 Γενάρη αλλά και από εδώ και πέρα όταν ζητούνται από το Σύλλογό μας.»

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ