Καταδίκη στα Χανιά για τον εμπρηστή των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ – Η συμμετοχή του στην απαγωγή Λεμπιδάκη

καταδίκη-στα-χανιά-για-τον-εμπρηστή-τω-958906

Σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και τριών μηνών, καταδικάστηκε την Τρίτη από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων για τον εμπρησμό των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο τον Σεπτέμβρη του 2017, ένας 48χρονος Ρεθυμνιώτης, που στο παρελθόν είχε καταδικασθεί και σε 25 χρόνια κάθειρξη για την συμμετοχή του στην απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Το δικαστήριο των Χανίων έκρινε τον 48χρονο ένοχο για τον εμπρησμό και την φθορά ξένης ιδιοκτησία, ενώ αθώωσε τον δεύτερο κατηγορούμενο, ο οποίος δικαζόταν με την κατηγορία της συνέργειας για την ίδια υπόθεση.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2017, έναν μήνα πριν την απελευθέρωση του επιχειρηματία, ενώ την εποχή εκείνη ο κατηγορούμενος δραστηριοποιούνταν σε σύλλογο κατά των πλειστηριασμών στο Ρέθυμνο.

Όλα ξεκίνησαν όταν επιχειρήθηκε να γίνει κατάσχεση της περιουσίας ενός καταστηματάρχη στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου από εκπρόσωπο αμερικανικής εταιρίας, ο οποίος είχε εξαγοράσει το δάνειό του.

Στο σημείο βρέθηκε αστυνομική δύναμη και υπήρξε ένταση μεταξύ συγκεντρωμένων και του εκπροσώπου της εταιρίας.

Λίγη ώρα μετά το επεισόδιο, ξέσπασε φωτιά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου στην οδό Ζυμβρακάκη. Από τη φωτιά σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο εσωτερικό των γραφείων ενώ αμέσως είχε γίνει σαφές πως επρόκειτο για εμπρηστική επίθεση αφού η πόρτα των γραφείων βρέθηκε σπασμένη και στο εσωτερικό πετάχτηκε εύφλεκτο υγρό.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook