Καταδικάστηκε πιλότος που έβλεπε πορνό μέσα στο πιλοτήριο

καταδικάστηκε-πιλότος-που-έβλεπε-πορ-914476

Ένας πιλότος της Southwest Airlines, που παρακολουθούσε πορνογραφικό υλικό και έδειξε τα γεννητικά του όργανα σε μια αξιωματικό, κατά τη διάρκεια πτήσης προς τη Φλόριντα, καταδικάστηκε σε ένα χρόνο αναστολή εργασίας.

Ο Μάικλ Χάκ, 60 ετών, ζήτησε συγγνώμη ενώ ο δικαστής Τζέι Μάρκ Κάλσον του επέβαλε αναστολή εργασίας για έναν χρόνο και πρόστιμο 5.000 δολαρίων.

«Ξεκίνησε ως φάρσα ανάμεσα σε μένα και τον άλλο πιλότο. Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα ακολουθήσει κάτι τέτοιο», είπε ο Χάακ κατά τη διάρκεια της ακρόασης.

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια πτήσης, από τη Φιλαδέλφεια στο Ορλάντο της Φλόριντα στις 10 Αυγούστου 2020, ανέφεραν ομοσπονδιακοί εισαγγελείς.

Όταν το αεροπλάνο έφτασε σε υψόμετρο, ο Χάακ έφυγε από τη θέση του πιλότου, γδύθηκε και άρχισε να βλέπει πορνογραφικό υλικό σε φορητό υπολογιστή στο πιλοτήριο, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

«Καθώς το αεροπλάνο βρισκόταν σε πτήση, ο Χάακ συνέχισε με ακόμα περισσότερη ακατάλληλη συμπεριφορά στο πιλοτήριο, ενώ ο πρώτος αξιωματικός εκτελούσε τα καθήκοντά του ως μέλος του πληρώματος», δήλωσε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας.

Ο βοηθός εισαγγελέα των ΗΠΑ, Μάικλ Κάνινγκχαμ, είπε ότι ο πιλότος «είχε καθήκον να συνεργαστεί με πολύ πιο υπεύθυνο τρόπο».

«Αυτό το είδος της παρεκκλίνουσας συμπεριφοράς δεν πρέπει να είναι αποδεκτό από κανέναν», πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Ο Χάακ κατηγορήθηκε τον Απρίλιο για εσκεμμένη διάπραξη άσεμνης, έκφυλης και ασεβούς πράξης σε δημόσιο χώρο. Δήλωσε ένοχος για τις κατηγορίες.

Ο δικηγόρος του, Μάικλ Σάλνικ, είχε δηλώσει στο δικαστήριο ότι ο πελάτης του αποδέχεται την ευθύνη για τη συμπεριφορά του και «δεν έχει καμία δικαιολογία».

Αλλά υποστήριξε ότι ο πελάτης του αξίζει μια επιεική ποινή, δεδομένης της «διάρκειας της σκληρής δουλειάς του και της καλοσύνης του».

«Η αμηχανία και η επακόλουθη δημοσιότητα αυτού του περιστατικού έχει από μόνη της ταπεινωτική αξία για τον Μάικλ Χάακ και έχει χρησιμεύσει ως τιμωρία με πολλούς τρόπους», ανέφερε.

Ο εκπρόσωπος της Southwest Airlines, Κρις Μάιντς είπε ότι η αεροπορική εταιρεία «δεν ανέχεται τέτοια συμπεριφορά και θα λάβει άμεσα μέτρα εάν τεκμηριωθεί μία τέτοια συμπεριφορά».

«Ωστόσο, η Southwest διερεύνησε το ζήτημα και ως αποτέλεσμα, έπαψε να πληρώνει στον κ. Χάακ οποιεσδήποτε παροχές, είχε δικαίωμα να λάβει ως αποτέλεσμα της αποχώρησής του από την (αεροπορική εταιρεία)» πρόσθεσε.

Πηγή: lifo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook