Καταδικάστηκαν για τον άγριο ξυλοδαρμό του Γιάννη Μπουτάρη

καταδικάστηκαν-για-τον-άγριο-ξυλοδαρ-738932

Τέσσερα χρόνια μετά ολοκληρώθηκε η δίκη στη Θεσσαλονίκη για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη. Στο εδώλιο κάθισαν ένας 40χρονος και ένας 24χρονος.

Στη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων στον Λευκό Πύργο, τον Μάιο του 2018, οι δύο άνδρες ξυλοκόπησαν τον Γιάννη Μπουτάρη, τότε δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Τη Δευτέρα (11.04.2022), το Δ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινές φυλάκισης στους δύο κατηγορουμένους για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Ο 40χρονος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και καταδικάστηκε ερήμην, σε φυλάκιση ενός έτους, με εξαγορά της ποινής 5 ευρώ ανά ημέρα.

Στον 24χρονο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 μηνών, με τριετή αναστολή.

Στην κατάθεση του, ο πρώην δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής:

«Ήταν ο Ψωμιάδης που άρχισε να φωνάζει και μαζεύτηκε κόσμος. Άρχισαν να με σπρώχνουν. Έπεσα και κάτω. Αυτούς δεν τους είδα (σ.σ. τους δύο κατηγορούμενους). Πέρασαν τέσσερα χρόνια και δεν θυμάμαι. Είδα τα βίντεο, όμως, που μου έδειξαν στην αστυνομία. Ο ένας ήταν γυμνός στη μέση και πάνω και με κλωτσούσε. Με χτύπησαν και οι δύο, με μπουνιές και κλωτσιές, στο κεφάλι στα πόδια στην πλάτη, τους αναγνώρισα από τα βίντεο. Χτυπούσε και τη πόρτα του αυτοκινήτου μου. Είχα κάνει στεντ πριν το περιστατικό…».

Στην απολογία του, ο 24χρονος ισχυρίστηκε ότι: «Δεν έχω χτυπήσει τον κ. Μπουτάρη. Το μόνο που έχω κάνει είναι ότι πέταξα ένα μπουκάλι που δεν τον πέτυχε. Αντέδρασα έτσι λόγω της ηλικίας μου, ήμουν 20 ετών».

Πηγή:newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook