Καταδικάστηκαν για μπαλωθιές Παναγιώταρος και Μπαρμπαρούσης

καταδικάστηκαν-για-μπαλωθιές-παναγι-923913

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στους χρυσαυγίτες πρώην βουλευτές, Ηλία Παναγιώταρο και Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, οι οποίοι κατηγορήθηκαν για τους πυροβολισμούς στην κηδεία του χουντικού Νίκου Ντερτιλή, πριν από περίπου έξι χρόνια.

Αναλυτικότερα, όπως κατέθεσαν αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο, την ημέρα εκείνη άκουσαν πυροβολισμούς και στη συνέχεια είδαν μια ομάδα αποτελούμενη από περίπου 20 άτομα, μεταξύ των οποίων και οι εν λόγω χρυσαυγίτες. Όπως υποστήριξαν οι αστυνομικοί που εξετάστηκαν ως μάρτυρες, εντόπισαν τουλάχιστον 15 κάλυκες, οι οποίοι προέρχονταν από τα όπλα των κατηγορουμένων.

Έτσι, το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή, σε δεύτερο βαθμό, των Ηλία Παναγιώταρου και Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, για το αδίκημα των άσκοπων πυροβολισμών. Μάλιστα, ο ισχυρισμός – που δεν έγινε δεκτός – της υπεράσπισης ήταν ότι οι δύο κατηγορούμενοι βρέθηκαν σε «νομική πλάνη», καθώς δεν «θεώρησαν ότι είχε ποινική προέκταση η πράξη τους», καθώς «σε άλλες περιοχές οι πυροβολισμοί αποτελούν έθιμα».

Σημειώνεται ότι κανείς από τους δύο χρυσαυγίτες δεν εμφανίστηκε αυτοπροσώπως στο δικαστήριο, αλλά εκπροσωπήθηκαν από συνηγόρους.

Υπενθυμίζεται ότι η καταδικαστική απόφαση των δύο πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής, έρχεται λίγες ημέρες μετά από εκείνη του Γιάννη Λαγού και του Νίκου Μίχου, για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη, για την επίθεση στο κοινωνικό στέκι «Συνεργείο», το 2013.

Πηγή: altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook