Καρπούζι: Το καλοκαιρινό φρούτο με τα ευεργετικά οφέλη

καρπούζι-το-καλοκαιρινό-φρούτο-με-τα-ε-1266572

Όσες ασχολείστε λίγο παραπάνω με την περιποίηση της επιδερμίδας σας θα έχετε ακούσει ότι διάφορα τρόφιμα -όπως το αβοκάντο ή οι σπόροι- προσφέρουν υγιή λίπη που βοηθούν στην υποστήριξη της υγείας του δέρματός σας. Πέρα από την φροντίδα του δέρματος τοπικά με τα κατάλληλα προϊόντα, η διατροφή σας παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στο πώς θα μοιάζει η εικόνα του δέρματός σας.

Ανάμεσα στα όσα, λοιπόν, πρέπει να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας και ένα καλοκαιρινό φρούτο που υπόσχεται λαμπερή επιδερμίδα. Αυτό δεν είναι άλλο από το καρπούζι, και παρακάτω θα μάθετε ποιες είναι οι ευεργετικές ιδιότητές του για το δέρμα σας.

Το καλοκαιρινό φρούτο που πρέπει να τρώτε για λαμπερή επιδερμίδα

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το thelist.com βάσει του Mindbodygreen, το καρπούζι βοηθά να διατηρείται το δέρμα σας ελαστικό από μέσα προς τα έξω. Μάλιστα, μια φέτα καρπούζι περιέχει 92% νερό ανά μερίδα, καθιστώντας το μια ισχυρή πηγή ενυδάτωσης. Ωστόσο, το άλλο 8% αυτού του καρπού είναι επίσης εξαιρετικά ισχυρό για την υγεία του δέρματος. Το καρπούζι περιέχει αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη Α και η βιταμίνη C.

Είναι γνωστό ότι το δέρμα απαιτεί πραγματικά βιταμίνη C για να συνθέσει το κολλαγόνο, ενώ η περιεκτικότητα του καρπουζιού σε βιταμίνη Α δρα ως ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά το δέρμα σας να ανακάμψει από τους καθημερινούς στρεσογόνους παράγοντες ενώ το προστατεύει από μελλοντικούς ρύπους. Επίσης, τα ρετινοειδή και οι ρετινόλες -παράγωγα της βιταμίνης Α- βοηθούν στον κύκλο κυττάρων του δέρματος, επομένως αποδεικνύονται και άκρως ευεργετικά για το δέρμα.

Αξίζει να γνωρίζετε, δε, ότι ακόμα και οι σπόροι καρπουζιού μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της εικόνας του δέρματος, αναφέρει το Insider, καθώς προωθούν την παραγωγή κολλαγόνου μειώνοντας παράλληλα τη φλεγμονή. Επιπλέον, οι σπόροι καρπουζιού περιέχουν κεραμίδια που κλειδώνουν την υγρασία στα κύτταρά για μια πιο νεανική, δροσερή εμφάνιση. Ο δερματολόγος Χάρολντ Λάνσερ, εξήγησε στο thelist.com ότι «Οι σπόροι καρπουζιού περιέχουν πρωτεΐνη όπως και άλλοι σπόροι. Έχουν επίσης λιπαρά οξέα, λινολεϊκό οξύ, ενυδατικό ελαϊκό οξύ και ποικιλία κεραμιδίων».

Ανεξάρτητα από τον τύπο δέρματος που έχετε, το καρπούζι προσφέρει ένα καταπραϋντικό αντίδοτο και στις περισσότερες κοινές ασθένειες. Αρκετά απαλό για να ενυδατώνει και να υποστηρίζει το ευαίσθητο δέρμα, το εκχύλισμα καρπουζιού μπορεί να καταπραΰνει τις κόκκινες κηλίδες, να μετριάσει τα ξεσπάσματα και ακόμη και να καταπραΰνει τις σχετιζόμενες με τη φλεγμονή καταστάσεις όπως το έκζεμα ή η ψωρίαση.

Τόσο το Insider όσο και το Mindbodygreen αναφέρουν επίσης τα οφέλη από την κατανάλωση της φλούδας του καρπουζιού, η οποία προσφέρει μια χαλαρωτική ώθηση στο δέρμα.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook