Κάρπαθος: Τι απαντά η ταβέρνα που τηγάνιζαν ζωντανά τα ψάρια – «Εκφράζουμε τη θλίψη μας»

κάρπαθος-τι-απαντά-η-ταβέρνα-που-τηγάν-1703076

Μέσω δικηγόρου αποφάσισε να απαντήσει η διεύθυνση της ταβέρνας στην Κάρπαθο, μετά το σοκαριστικό βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media και έδειχνε να αλευρώνουν και να τηγανίζουν ζωντανά ψάρια.

Στη δήλωση αναφέρεται χαρακτηριστικά σύμφωνα με τη rodiaki.gr:

«Αγαπητοί μας φίλοι και πελάτες,

Αισθανόμαστε την ανάγκη να τοποθετηθούμε δημόσια αναφορικά με το δυσάρεστο περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα στο κατάσ μας και δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας λύπη για το μεμονωμένο αυτό συμβάν, καθώς είναι εκ διαμέτρου αντίθετο στις αρχές και τις αξίες μας.

Τονίζουμε πως επ ουδενί δεν αποτελεί πρακτική του καταστήματος μας ούτε ο βασανισμός, ούτε η κακοποίηση ζώων και πως εναντιωνόμαστε κατηγορηματικά σε τέτοιου είδους ενέργειες. Τέλος σας διαβεβαιώνουμε ότι λαμβάνουμε το ζήτημα πολύ σοβαρά υπ’οψιν μας και θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι η ποιότητα των προϊόντων και η με σεβασμό μεταχείριση των ζώων παραμένουν στο επίκεντρο της λειτουργιάς μας. Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας και υποσχόμαστε μέσω της πολύτιμης ανατροφοδότησης σας να βελτιώνουμε συνεχώς κάθε διάσταση της ποιότητας των υπηρεσιών μας.»

Το σοκαριστικό βίντεο βρίσκεται στη σελίδα της οργάνωσης «Νέμεσις» στο Fecebook, η οποία κάνει λόγο για πολύ σκληρό βίντεο.

Η Πανελλήνια Οργάνωση για το περιβάλλον, τα ζώα και την κατάργηση του κυνηγιού αναφέρει: «Πολύ σκληρό βίντεο. Κάρπαθος, έβαζε ζωντανά τα ψάρια στο τηγάνι, που σπαρταρούσαν με μαρτυρικό τρόπο».

«Έγινε καταγγελία από πολίτη στο ΑΤ Καρπάθου, το οποίο παραξενεμένο ρωτούσε που υπάγεται αυτή η περίπτωση. Εξηγήσαμε που υπάγεται(έλεος όμως) και ενημερώσαμε ότι πρόκειται για ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ , βασανιστική θανάτωση ζώου» προσθέτει η «Νέμεσις»

«Μερικοί έχουν αποκτηνωθεί τελείως» είναι κάποιο από τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση της «Νέμεσις» με το σκληρό βίντεο, ενώ άλλοι ζητούν φυλακιση για το άτομο που τηγανίζει τα ψάρια ζωντανά.

«Βασανιστική θανάτωση ζώου»

Σύμφωνα με το karpathiakanea.gr το βίντεο αυτό, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και υπάρχει καταγγελία που ήδη ερευνά η Αστυνομία της Καρπάθου. Μάλιστα έχει σχηματιστεί δικογραφία αν και έχει παρέλθει η διαδικασία του αυτοφώρου.

Φιλοζωικές οργανώσεις έχουν αναδείξει το θέμα, με τη «Νέμεσις» την Πανελλήνια Οργάνωση για το περιβάλλον, τα ζώα και την κατάργηση του κυνηγιού, να αναφέρει σε μήνυμά της πως:

«Έγινε καταγγελία από πολίτη στο Α.Τ. Καρπάθου, το οποίο παραξενεμένο ρωτούσε πού υπάγεται αυτή η περίπτωση.

Εξηγήσαμε πού υπάγεται (έλεος όμως) και ενημερώσαμε ότι πρόκειται για ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ, βασανιστική θανάτωση ζώου».

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook