Κάρολος Παπούλιας: Όταν είχε σπάσει το κοντάρι του σε προσπάθειά του στο επί κοντώ

Ήταν το 2014 όταν ο Κάρολος Παπούλιας είχε υποδεχτεί στο Προεδρικό Μέγαρο των Κώστα Φιλιππίδη μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου στο Σόποτ.

Ο Κάρολος Παπούλιας είχε ιδιαίτερη αγάπη στον αθλητισμό άλλωστε, καθώς είχε υπάρξει πρωταθλητής Ελλάδος στο άλμα επί κοντώ, παίκτης της Εθνικής Ομάδος βόλεϊμπολ και πρόεδρος για είκοσι πέντε χρόνια του ιστορικού Σωματείου του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου.

Στον διάλογο που είχε τότε με τον Κώστα Φιλιππίδη, ο Κάρολος Παπούλιας είχε θυμηθεί τα νιάτα του και την ενασχόλησή του με τον αθλητισμό.

Αφού του έδωσε συγχαρητήρια, είπε μεταξύ άλλων ότι «είναι ενδιαφέρον ότι η Ελλάδα έχει μια παράδοση στο άλμα επί κοντώ. Δηλαδή από τους Βαλκανικούς Αγώνες, τον Θάνο, τον Γλέζο με το ρεκόρ, το μεγάλο ταλέντο για μένα Ρήγα Ευσταθιάδη, τον Ολυμπιονίκη Ρουμπάνη, τον Χρήστο Παπανικολάου, τον προπονητή σου. Αλλά εκείνος που δεν είχε τα σωματικά προσόντα ο Ρήγας έκανε μεγάλο ρεκόρ. Και με τα παλούκια της εποχής εκείνης”.

Σε ένα άλλο σημείο του διαλόγου τους είχε θυμηθεί ένα ατύχημα που είχε ο ίδιος σε αγώνα όταν του έσπασε το κοντάρι του: “Εμείς με τα μπαμπού, θυμάμαι σε κάποιους αγώνες με εθνικές ομάδες μου είχε σπάσει το κοντάρι και διασώθηκα, γιατί τότε ήταν και άμμος κάτω… “.

enikos.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΠοια μέτρα θα εξετάσει η επιτροπή των ειδικών – Συνεδριάζει τη Δευτέρα
Επόμενο άρθροΧριστούγεννα στο Νησί των Χριστουγέννων – Κόκκινο και πράσινο σε αρμονία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ