Καρμπονάρα στο τηγάνι σε 10 λεπτά

καρμπονάρα-στο-τηγάνι-σε-10-λεπτά-1696729

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα καρμπονάρα στο τηγάνι σε 10 μόλις λεπτά! Μια πεντανόστιμη εκδοχή της αγαπημένης ιταλικής μακαρονάδας με μπέικον και παρμεζάνα!

Συστατικά

250 γρ. σπαγγέτι, Νο. 6

4 φέτες μπέικον

1 σκ. σκόρδο

900 γρ. νερό

100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

2 αυγά, μεσαία

πιπέρι

60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Για το σερβίρισμα

παρμεζάνα, σε flakes

πιπέρι , φρεσκοτριμμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Τοποθετούμε ένα τηγάνι διαμέτρου 30 εκ. σε δυνατή φωτιά.

Ψιλοκόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το μπέικον και το σκόρδο, τα ρίχνουμε στο τηγάνι, και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το ζεστό νερό, και βράζουμε για 8-10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με μια τσιμπίδα.

Ρίχνουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, τα αυγά και το πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.

Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε ξανά.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε το μείγμα στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε με την τσιμπίδα για 1 λεπτό.

Σερβίρουμε με flakes παρμεζάνας και πιπέρι.

akispetretzikis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook