Καρλ Λάγκερφελντ: Στο “σφυρί” τα θρυλικά δερμάτινα γάντια του

καρλ-λάγκερφελντ-στο-σφυρί-τα-θρυλ-1328365

Προσωπικά αντικείμενα του εκλιπόντος σχεδιαστή μόδας Καρλ Λάγκερφελντ, μεταξύ άλλων τα διάσημα δερμάτινα γάντια του με κομμένα δάκτυλα και τα μαξιλάρια πάνω στα οποία καθόταν η γάτα του Σουπέτ, θα βγουν στο «σφυρί» σε μια σειρά δημοπρασιών που ξεκινούν στο Μονακό αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λάγκερφελντ, ο οποίος απεβίωσε το 2019, αποτέλεσε είδωλο της βιομηχανίας της μόδας, χάρη στο ιδιαίτερα χαρακτηριστικό προσωπικό στυλ του, στο οποίο ξεχώριζαν μεταξύ άλλων οι συλλογές γαντιών του, τα γυαλιά του και φυσικά η αλογοουρά του.

Η συλλογή των προσωπικών αντικειμένων του, τη δημοπράτηση της οποίας θα αναλάβει ο οίκος Sotheby’s, περιλαμβάνει αντικείμενα από την προσωπική του γκαρνταρόμπα και έπιπλα, αξεσουάρ και έργα τέχνης, που διακοσμούσαν τα σπίτια του.

Προσφορές αναμένονται επίσης για ένα μοντέλο της Σουπέτ, με εκτιμώμενη τιμή μεταξύ 5.000-7.000 ευρώ και ένα αγαλματίδιο του Λάγκερφελντ από PVC, με την τιμή του να υπολογίζεται μεταξύ 200-300 ευρώ.

Περίτεχνα μπαούλα και βαλίτσες που ο Λάγκερφελντ έπαιρνε μαζί του όταν ταξίδευε, τρεις Rolls-Royce και ένα ζευγάρι βαράκια συμπεριλαμβάνονται στη συλλογή προς πώληση.

«Αυτή η συλλογή είναι εμβληματική του γούστου του Καρλ Λάγκερφελντ», δήλωσε στο Reuters ο Πιερ Μοτ, αντιπρόεδρος του οίκου δημοπρασιών Sotheby’s στη Γαλλία.

«Δίνει μια αίσθηση των αισθητικών επιλογών του, της προσωπικότητάς του, του τι άνθρωπος ήταν και της προσωπικής του ζωής που ήταν κρυμμένα πίσω από το πρόσωπο που όλοι γνωρίζουμε, εκείνη ενός σπουδαίου σχεδιαστή».

Μετά το Μονακό, στις 3-5 Δεκεμβρίου, η δημοπρασία θα μεταφερθεί στο Παρίσι αργότερα τον Δεκέμβριο, κατόπιν στην Κολωνία στις αρχές του 2022.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook