Καριόκες με το τσουρέκι και το σοκαλετένια αυγά που περίσσεψαν
Το Πάσχα πέρασε και τα τσουρέκια και τα σοκολατένια αυγά παραμένουν εκεί. Τι θα τα κάνετε λοιπόν; Η απάντηση είναι καριόκες. Δείτε την ιδιαίτερα απλή συνταγή για καριόκες με τσουρέκι.
Υλικά
400 γραμμάρια τσουρέκι
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
400 γραμμάρια σοκολάτα μαύρη από τα σοκολατένια αυγά
150 γραμμάρια καρύδια
Εκτέλεση
Τρίβουμε το τσουρέκι είτε με το χέρι είτε στο μούλτι. Σπάμε τα καρύδια σε μικρά κομματάκια στο μούλτι. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις ζεσταθεί λιώνουμε μέσα 200 γραμμάρια κουβερτούρα.
Στο κατσαρολάκι με την κρέμα γάλακτος και τη σοκολάτα, αφού το κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τριμμένο τσουρέκι και τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για μια ώρα το πολύ, στο ψυγείο και στη συνέχεια το βγάζουμε και το πλάθουμε με στόχο να σχηματίσουμε ένα σαλάμι.
Στη συνέχεια τυλίγουμε σφιχτά το σαλάμι με μια λαδόκολλα και το βάζουμε για μια ακόμη ώρα στο ψυγείο. Βγάζουμε από το ψυγείο και κόβουμε σε φέτες. Παράλληλα λιώνουμε σε μπεν μαρί τα υπόλοιπα 200 γραμμ. κουβερτούρας.
Μόλις κρυώσει ελάχιστα, βουτάμε ένα ένα τα κομμάτια του σαλαμιού για να φτιάξουμε τις καριόκες μας! Ακουμπάμε τις καριόκες σε λαδόκολλα μέχρι να κρυώσουν και είναι έτοιμες!
Πηγή: iefimerida.gr