Καριόκες με το τσουρέκι και το σοκαλετένια αυγά που περίσσεψαν

καριόκες-με-το-τσουρέκι-και-το-σοκαλετ-1031833

Το Πάσχα πέρασε και τα τσουρέκια και τα σοκολατένια αυγά παραμένουν εκεί. Τι θα τα κάνετε λοιπόν; Η απάντηση είναι καριόκες. Δείτε την ιδιαίτερα απλή συνταγή για καριόκες με τσουρέκι.

Υλικά 

400 γραμμάρια τσουρέκι

200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

400 γραμμάρια σοκολάτα μαύρη από τα σοκολατένια αυγά

150 γραμμάρια καρύδια

Εκτέλεση 

Τρίβουμε το τσουρέκι είτε με το χέρι είτε στο μούλτι. Σπάμε τα καρύδια σε μικρά κομματάκια στο μούλτι. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις ζεσταθεί λιώνουμε μέσα 200 γραμμάρια κουβερτούρα.

Στο κατσαρολάκι με την κρέμα γάλακτος και τη σοκολάτα, αφού το κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τριμμένο τσουρέκι και τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για μια ώρα το πολύ, στο ψυγείο και στη συνέχεια το βγάζουμε και το πλάθουμε με στόχο να σχηματίσουμε ένα σαλάμι.

Στη συνέχεια τυλίγουμε σφιχτά το σαλάμι με μια λαδόκολλα και το βάζουμε για μια ακόμη ώρα στο ψυγείο. Βγάζουμε από το ψυγείο και κόβουμε σε φέτες. Παράλληλα λιώνουμε σε μπεν μαρί τα υπόλοιπα 200 γραμμ. κουβερτούρας.

Μόλις κρυώσει ελάχιστα, βουτάμε ένα ένα τα κομμάτια του σαλαμιού για να φτιάξουμε τις καριόκες μας! Ακουμπάμε τις καριόκες σε λαδόκολλα μέχρι να κρυώσουν και είναι έτοιμες!

Πηγή: iefimerida.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook