«Καρφιά» Σκαρμούτσου προς Master Chef και κριτική επιτροπή

καρφιά-σκαρμούτσου-προς-master-chef-και-κριτ-618713

Δεν έμεινε ασχολίαστη η αποχώρηση του Δημήτρη Σκαρμούτσου από την κριτική επιτροπή του MasterChef στην περασμένη σεζόν, καθώς προκάλεσε έκπληξη σε αρκετό κόσμο.

Αργότερα, σε συνεντεύξεις του αποκάλυψε τον λόγο, ο οποίος ήταν ότι ο διαγωνισμός θα είχε αρκετές πινελιές ριάλιτι, κάτι που τον έκανε να πει τελικά όχι.

Σε νέα συνέντευξή του στο περιοδικό «My TV», επισήμανε ότι στον διαγωνισμό μαγειρικής του Star δεν πέρασε καλά. Η πίεση που είχαν από το κανάλι έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε αυτό το γεγονός.

Είχες βρεθεί σε εκπομπή στην οποία να μην πέρναγες καλά;

Πρέπει να σου πω ότι δεν πέρασα τόσο καλά στο τελευταίο MasterChef. Υπήρχε αρκετή πίεση από την πλευρά του Star, κάτι που με έκανε να μην περνάω καλά. Σε ότι άλλο έχω κάνει στην τηλεόραση, όμως, όχι. Έχω περάσει, πραγματικά, καλά.

Σου έχουν πει ότι «το φαγητό σου είναι για τα σκουπίδια»;

Εννοείται! Μαγειρεύω 33 χρόνια, οπότε τα έχω ακούσει όλα! Όσο πιο πολλά χρόνια μαγειρεύεις, τόσο πιο πολλά σχόλια ακούς.

Αυτά τα σχόλια, που ακούμε και στα ριάλιτι, δεν θα έπρεπε να είναι λιγότερο εριστικά;

Το κάθε κανάλι και εκπομπή εξυπηρετούν τον δικό τους σκοπό. Η πλευρά του καναλιού είναι αυτή συνήθως που λέει ότι «να το πάμε εκεί γιατί θα κάνει νούμερα», βλέποντας την τάση των θεατών. Αν αυτή λέγεται “ριάλιτι”, θα προσπαθήσουν να το εκμαιεύσουν μέσα από την εκάστοτε εκπομπή. Από εκεί και πέρα, εξαρτάται από τον καθένα που συμμετέχει σ’ αυτή την εκπομπή αν θέλει να το κάνει ή όχι.

Εσύ έδειξες τη στάση σου αποχωρώντας από τον δεύτερο κύκλο του MasterChef.

Ακριβώς. Το κάθε κανάλι σωστά κάνει τη δουλειά του γιατί είναι ένας οργανισμός και πρέπει να βγάλει χρήματα και να πληρώσει τους εργαζόμενούς του. Από εκεί και πέρα, είναι στη συνείδηση του καθενός που βρίσκεται από την άλλη πλευρά αν θέλει να το κάνει ή όχι.

Μια εκπομπή, όμως, μπορεί να αποδειχτεί πιο διαχρονική από ότι ένα ριάλιτι. Σωστά;

Έχεις πάρα πολύ δίκιο σε αυτό που λες γιατί το ριάλιτι δεν έχει τη διαχρονικότητα που έχει μια εκπομπή. Τα τελευταία δύο – τρία χρόνια το κοινό έχει δείξει το ενδιαφέρον του στα ριάλιτι. Ωστόσο, όσο μεγαλύτερο είναι το μπαμ, τόσο πιο εύκολα ξεχειλίζει η ιστορία. Επίσης, η ελληνική τηλεόραση κάνει πάρα πολλούς κύκλους.

Φαίνεται, πάντως, ότι ο κύκλος των ριάλιτι κλείνει γιατί τα καnάλια άρχισαν να επενδύουν εκ νέου στη μυθοπλασία…

«Εγώ χαίρομαι πάρα πολύ γι’ αυτό και βλέπω ότι φέτος έχουν βγει πολύ επιτυχημένες σειρές και το κοινό ανταποκρίνεται. Ξέρεις κάτι; Όσοι κάνουμε τηλεόραση θέλουμε να κάνουμε καλές δουλείες, για τις οποίες ο κόσμος θα μας θυμάται…».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook