«Καρφιά» Κεγκέρογλου πριν από την έκτακτη συνεδρίαση για Παπανδρέου-Καστανίδη

καρφιά-κεγκέρογλου-πριν-από-την-έκτ-1072785

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, την οποία συγκάλεσε η Φώφη Γεννηματά μετά τη διαφοροποίηση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του Χάρη Καστανίδη από τη «γραμμή» του κόμματος για συμπόρευση με Ν.Δ. και Ελληνική Λύση στο νομοσχέδιο κατά των διαδηλώσεων.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον Realfm ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ., Βασίλης Κεγκέρογλου έριξε τα «βέλη» του, λέγοντας πως «η μη τήρηση των συμφωνηθέντων είναι ζήτημα».

«Η ομόφωνη απόφαση όλων ήταν επί του περιεχομένου, ότι θα διεκδικήσουμε μέσω τροπολογιών αυτές τις αλλαγές μέχρι την τελευταία στιγμή. Η απόφαση της μεγάλης πλειοψηφίας ήταν ότι ψηφίζουμε επί της αρχής και μόνο τα άρθρα, με τα οποία συμφωνούμε. Υπάρχει απόφαση. Γι’ αυτό έχουμε συνεδρίαση της Κ.Ο. στις 14:00» είπε ο Β. Κεγκέρογλου.

«Θεωρώ ότι η Δημοκρατία λειτουργεί με κανόνες και θεσμούς. Μπορεί να υπάρχουν άλλα ζητήματα που θα εκφραστούν και θα πείσουν γιατί πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις στους κανόνες και στους νόμους. Μπορεί να υπάρχουν εξαιρέσεις εφόσον το επιβάλλουν οι συνθήκες. Αυτό λοιπόν θα το δούμε το μεσημέρι αν υπήρχαν. Αυτό δεν είναι ορθό και για τους άλλους συντρόφους, οι οποίοι είχαν μια διαφορετική άποψη, αλλά τηρούν τα συμφωνηθέντα. Η μη τήρηση των συμφωνηθέντων είναι ζήτημα» πρόσθεσε ο βουλευτής.

Η χθεσινή τοποθέτηση του Γ. Παπανδρέου ήρθε ως «χαστούκι» στη Φ. Γεννηματά, καθώς ζήτησε ξεκάθαρα την απόσυρση του νομοσχεδίου. Όπως είπε ο πρώην πρωθυπουργός, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης «αντί να προστατεύει μια ειρηνική διαδήλωση, την περιορίζει και την ποινικοποιεί», διότι δίνονται υπερεξουσίες στους εκάστοτε κρατούντες, ενώ κάνει όσους διαδηλώνουν ειρηνικά, όμηρους του κάθε προβοκάτορα».

Είχε προηγηθεί ο Χάρης Καστανίδης, ο οποίος τόνισε ότι το νομοσχέδιο είναι «πολύ μακριά από τη δημοκρατική αντίληψη».

Αμφότεροι απείχαν από την ψηφοφορία.

Πηγή:efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook