«Καρφιά« από την Ιερά Σύνοδο προς τους «Ράδιο Αρβύλα» – Ετοιμάζεται μήνυση για ρατσισμό ενάντια στην εκκλησία και τους πιστούς

καρφιά-από-την-ιερά-σύνοδο-προς-τους-1040589

Με «καρφιά» κατά όσων διακωμωδούν τα ιερά μυστήρια της εκκλησίας και με ένα «όχι» στην εισαγωγή της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία, η ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, που συνεδρίασε σήμερα.

Στην ανακοίνωση, η ΔΙΣ εκφράζει «την πικρία, τη λύπη και την εκ διαμέτρου αντίθεσή της προς όσα αναγράφονται, αναμεταδίδονται και παρουσιάζονται μέσω του Διαδικτύου κατά καιρόν σε σχέση με τη διακωμώδηση και τον διασυρμό των Ιερών Μυστηρίων της Αγίας Ορθοδόξου Χριστιανικής μας Εκκλησίας, και ιδιαιτέρως της Θείας Ευχαριστίας», κάνοντας λόγο για κάποιους που «είτε από συνειδητή απιστία δεν σέβονται και προσβάλλουν βάναυσα τα ιερά και τα όσια, τα δόγματα και τους ιερούς κανόνες της πίστεώς μας».

Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες ημέρες είχε προκληθεί σάλος στο διαδίκτυο εξαιτίας ενός σατιρικού βίντεο των «Ράδιο Αρβύλα», το οποίο στη συνέχεια κατέβηκε από το youtube. Στο βίντεο οι «Ράδιο Αρβύλα» εμφανίζονταν ως πιστοί μέσα σε ναό περιμένοντας από τον ιερέα να τους κοινωνήσει. Ενώ ορισμένοι από αυτούς βήχουν, ο παπάς τους προσφέρει κανονικά τη Θεία Κοινωνία. Όταν όμως φτάνει η σειρά του Αντώνη Κανάκη για να τη λάβει, εμφανίζεται αρκετά διστακτικός και ρωτάει τον παπά: «Πάτερ σίγουρα;» και εκείνος του απαντά με σιγουριά «Άφοβα». Ωστόσο, τρεις μέρες αργότερα ο Αντώνης Κανάκης εμφανίζεται άρρωστος και με βήχα στο κρεβάτι. Ο ίδιος μιλάει στο Θεό και του λέει: «Αχ Θεέ μου γιατί με εγκατέλειψες;».

Εξάλλου, ο νομικός εκπρόσωπος της ιστοσελίδας εκκλησιαστικού περιεχομένου, ekklisiaonline.gr, είχε προαναγγείλει ότι ετοιμάζεται να καταθέσει μήνυση στους «Ράδιο Αρβύλα» για ρατσισμό ενάντια στην εκκλησία και τους πιστούς, με αφορμή το συγκεκριμένο βίντεο.

Σχετικά με το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής, στην ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου επισημαίνεται πως «εκφράζει την επιφύλαξη, την αγωνία και τον προβληματισμό της για την καταλληλότητα και τις επιπτώσεις των εν λόγω πρωτοβουλιών ως προς την επωφελή και ισορροπημένη αγωγή των παιδιών μας.

Πηγή: enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook