Καρέ – καρέ η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κρήτη: Πού περιοδεύει – ποιους συναντά | Διαρκής ενημέρωση

καρέ-καρέ-η-επίσκεψη-του-πρωθυπουργο-1615466

Διήμερη περιοδεία στην Κρήτη πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις 7 το απόγευμα η ομιλία του

Το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Κρήτης στο Δημαρχείο Ηρακλείου παρουσιάζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας τους στην Κρήτη.

Κατά την τοποθέτησή του ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, αναφέρθηκε στα ζητήματα της εκμετάλλευσης της έκτασης του υφιστάμενου αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης», όταν αυτό θα πάψει να λειτουργεί, καθώς όπως είπε δεν πρέπει να διχοτομεί την πόλη.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, εξειδίκευσε τους όρους της αξιοποίησης του λιμανιού, ενώ προανήγγειλε φωτισμό σε Κούλε και Σπιναλόγκα. Όπως είπε, μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες θα πέσουν οι υπογραφές για την εκμετάλλευση της έκτασης στην πρ. Αμερικανική Βάση στις Γούρνες.

Νωρίτερα, στα εργοτάξια, στον Βόρειο Οδικό Άξονα και στο νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι, βρέθηκε ο Πρωθυπουργός, νωρίς το μεσημέρι.

Μητσοτάκης: Η Κρήτη, επιτέλους, αποκτά ένα αεροδρόμιο αντάξιο της αναπτυξιακής δυναμικής της

«Είναι αδιανόητο να μιλάμε για την ανάπτυξη του νησιού χωρίς σύγχρονο αεροδρόμιο και χωρίς σύγχρονο αυτοκινητόδρομο και χωρίς φυσικά και τον δρόμο, ο οποίος -όπως είδατε- κατασκευάζεται πολύ γρήγορα, που θα συνδέει τον Βόρειο Οδικό Άξονα με το αεροδρόμιο αυτό», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η προσοχή μας θα στραφεί και στην αξιοποίηση του παλιού αεροδρομίου, του αεροδρομίου «Καζαντζάκης». Μιλάμε για μία πολύ σημαντική έκταση, η οποία βρίσκεται -ουσιαστικά- εντός του αστικού ιστού της πόλης του Ηρακλείου. Θα ακούσουμε τις σκέψεις και τις προτάσεις της τοπικής κοινωνίας και πιστεύω ότι και ο χώρος αυτός θα μπορεί να αξιοποιηθεί άμεσα προς όφελος όχι μόνο των κατοίκων του Ηρακλείου αλλά και ολόκληρης της Κρήτης. Δεν θα ήθελα -σε καμία περίπτωση- να μεσολαβήσουν πάλι 18 χρόνια, όπως δυστυχώς έγινε με το Ελληνικό, από τη στιγμή, δηλαδή, που μετακινήθηκε το αεροδρόμιο στα Σπάτα, να μείνει αυτή η πολύ σημαντική έκταση ανενεργή», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ενα από τα εργοτάξια όπου έχουν αρχίσει οι εργασίες για την κατασκευή του Βόρειου Οδικού Αξονα Κρήτης, που θα συνδέει την Κίσσαμο, στο δυτικό άκρο της Κρήτης, με τη Σητεία στο ανατολικό, επισκέφτηκε το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πρόοδο στο τμήμα Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος, ένα από τα πέντε επιμέρους τμήματα του νέου αυτοκινητοδρόμου, μήκους 22 χιλιομέτρων, το οποίο συμβασιοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο και πλέον γίνεται πραγματικότητα μέσω δημόσιας επένδυσης ύψους 186 εκατομμυρίων ευρώ, που καλύπτεται πλήρως από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Αναφερόμενος στο μεγάλο αναπτυξιακό έργο για την Κρήτη, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι πρόκειται για ένα έργο πνοής «το οποίο παραλάβαμε κλινικά νεκρό», όπως είπε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ότι η κυβέρνηση πίστεψε σε αυτό εξαρχής, το ξεμπλόκαρε και «σήμερα επί της ουσίας ξεκινάει».

«Σήμερα πια μπορούμε να το πούμε με απόλυτη βεβαιότητα ότι ναι, ο ΒΟΑΚ θα υλοποιηθεί, είναι ένα έργο πνοής για την Κρήτη και ένα έργο οδικής ασφαλείας ώστε να θρηνούμε λιγότερες ζωές στην άσφαλτο. Είναι ένα έργο το οποίο σηματοδοτεί το λαμπρό μέλλον που έχει το νησί μας. Πιστεύω ότι αυτό το εργοτάξιο είναι η καλύτερη απάντηση που μπορεί να δώσει η κυβέρνησή μας σε αυτή την τοξικότητα την οποία επιχειρεί για μια ακόμη φορά να καλλιεργήσει η αξιωματική αντιπολίτευση», επισήμανε.

Στο εργοτάξιο του ΒΟΑΚ

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης ξεκίνησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την  περιοδεία του την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη το εργοτάξιο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) στην περιοχή της Νεάπολης Λασιθίου, όπου τον ανέμεναν ο Υπουργός Μεταφορών, Κ. Καραμανλής, ο Υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ηράκλειο και μετά την παρουσία του στα εργοτάξια σε ΒΟΑΚ και Καστέλι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το εθνικό αθλητικό κέντρο για αθλήματα παραλίας και άμμου «Karteros Beach Sports Center».

Στις 19:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει σε εκδήλωση στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, μια ομιλία που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς εκτιμάται ότι θα κάνει αναφορά και στις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ωρών, με αφορμή το θέμα των παρακολουθήσεων.

5 thoughts on “Καρέ – καρέ η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κρήτη: Πού περιοδεύει – ποιους συναντά | Διαρκής ενημέρωση

  1. Βρε, για πόσο θα μας δουλεύουν ακόμα; Ασφαλώς γνωρίζετε αυτό που λένε, » Αν με κοροϊδέψεις μια φορά, ντροπή σου, αν με κοροϊδέψεις δύο, ντροπή μου! «.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook