Καραμανλής και Ντόρα προέτρεπαν Μητσοτάκη για εκλογές το φθινόπωρο

καραμανλής-και-ντόρα-προέτρεπαν-μητσ-982985

«Τεράστιο το ρίσκο» του πρωθυπουργού εκτιμούν κορυφαίοι υπουργοί

Απορίες, αλλά και νευρική κρίση έχει προκαλέσει στη Νέα Δημοκρατία η απόφαση Μητσοτάκη να απορρίψει τις πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο και να εμφανίζεται υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας.

Κορυφαίοι υπουργοί κάνουν λόγο για «τεράστιο ρίσκο» του πρωθυπουργού, καθώς η φθορά της κυβέρνησης ενδέχεται να είναι ραγδαία τον ερχόμενο χειμώνα, καθώς οι επιπτώσεις από την ενεργειακή και την –συνακόλουθη- οικονομική κρίση αναμένεται να είναι ραγδαία, ενώ ουδείς μπορεί να εκτιμήσει και αυτά καθαυτά τα επακόλουθα του πολέμου στην Ουκρανία.

«Εάν η αντιπολίτευση εκμεταλλευτεί σωστά το χρόνο που της δίνεται, όχι απλώς δεν θα παίζεται η αυτοδυναμία, όπως συμβαίνει τώρα, αλλά και αυτή ακόμα η πρώτη θέση», είναι η ανησυχία από την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να κάνει πίσω από την προκήρυξη εκλογών το φθινόπωρο.

Υπέρ των εκλογών το φθινόπωρο είχαν εκφραστεί κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

«Εκλογές έπρεπε να είχαν γίνει, αν όχι τον περασμένο Μάιο τον περασμένο φθινόπωρο. Το αργότερο που πρέπει να γίνουν είναι το φθινόπωρο», είχε «συμβουλεύσει» σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες τον πρωθυπουργό ο Κώστας Καραμανλής, στην τελευταία κατ΄ιδίαν συνάντηση των δυο ανδρών.

Υπέρ των πρόωρων εκλογών, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, είχε ταχθεί –με την τεράστια πολιτική της εμπειρία- και η Ντόρα Μπακογιάννη. Και κορυφαίοι, ωστόσο, υπουργοί θεωρούσαν επιβεβλημένες τις πρόωρες κάλπες, έστω και αν δεν τις ήθελαν, αφού εκτιμούσαν ως πολύ πιθανή εξέλιξη τη μη κατάκτηση της αυτοδυναμίας και, συνεπώς, κινδύνευαν να χάσουν την υπουργική τους έδρα-κάποιοι δε εξ αυτών και την βουλευτική τους έδρα, ιδίως εάν οι εκλογές με απλή αναλογική έβγαζαν κυβέρνηση…

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook