Καραμανλής: Ανοιχτό το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους άνω των 50

καραμανλής-ανοιχτό-το-ενδεχόμενο-υπο-1290253

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού και στους πολίτες ηλικίας άνω των 50  ετών άφησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Όπως είπε ο κ. Καραμανλής για το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού είναι κάτι το οποίο θα το δει η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός για τους πολίτες ηλικίας άνω των 50 ετών, ανάλογα με το πώς θα πάνε οι εμβολιασμοί.

Ωστόσο την ίδια στιγμή επεσήμανε ότι “όταν θα έχουμε την τρίτη δόση εμβολίου και μια σοβαρή εμβολιαστική κάλυψη ίσως να μην χρειαστούν επιπρόσθετα μέτρα. Εγώ δεν είμαι εναντίον της υποχρεωτικότητας. Θεωρώ ότι αυτό που πρέπει και είναι υποχρέωση της πολιτείας να κάνει – μιας σοβαρής πολιτείας- είναι να διασφαλίσει τις ανθρώπινες ζωές, να σώσει ανθρώπινες ζωές”.

Μεταξύ άλλων ο κ. Καραμανλής εξήγησε γιατί εφαρμόστηκε το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους άνω των 60.

” Στην αρχή αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε ήταν να πείσουμε τους περισσότερους και ειδικά τις ευπαθείς ομάδες να πάνε να εμβολιαστούν. Γιατί είπαμε υποχρεωτικό εμβολιασμό άνω των 60;

Το είπαμε αυτό διότι η Ελλάδα έχει τον δεύτερο γηραιότερο πληθυσμό στην Ευρώπη σε αυτήν την κατηγορία άνω των 60 μετά την Ιταλία”, τόνισε με έμφαση και πρόσθεσε ότι “αυτή τη στιγμή η πλειονότητα των ανθρώπων που είναι στις ΜΕΘ είναι άνθρωποι οι οποίοι είναι άνω των 60 . Γι’ αυτό επιμένουμε σε αυτό”.

Πηγή: enikos.gr

One thought on “Καραμανλής: Ανοιχτό το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους άνω των 50

  1. πάει το’χουν χάσει αντελώς!!!!!!!!!!υποχρέωση της πολιτείας να σώζει ανθρώπινες ζωές με υποχρεωτικό εμβολιασμό;;; πόσο έχουν ξεφτιλιστεί πια…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook