Καραγκούνης: Όποιος δεν θέλει να εμβολιαστεί, θα υπάρχει εναλλακτική, να υπηρετήσει σε άλλο πόστο

καραγκούνης-όποιος-δεν-θέλει-να-εμβολ-1236399

Το ζήτημα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού συζήτησαν στο «MEGA Σαββατοκύριακο» οι βουλευτές Κώστας Καραγκούνης (ΝΔ) και Τρύφων Αλεξιάδης (ΣΥΡΙΖΑ).

Ο κ. Καραγκούνης έκανε λόγο ότι η κυβέρνηση εξετάζει κίνητρα εμβολιασμού και όχι προνόμια για τους εμβολιασμένους.

«Δεν συνδέονται αυτά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Δεν είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο στο δυτικό κόσμο. Υπάρχουν ανάλογες αποφάσεις του ΣτΕ, σε άλλες δράσεις, για υποχρεωτικότητα. Αλλά και εδώ λένε έγκριτοι συνταγματολόγοι ότι πρέπει να υπάρξει υποχρεωτικότητα.

Σε ομάδες που απειλείται η υγεία του κόσμου, όπως οι υγειονομικοί, θα μπει υποχρεωτικότητα. Όποιος δεν θέλει να εμβολιαστεί, θα υπάρχει εναλλακτική, να υπηρετήσει σε άλλο πόστο» σημείωσε.

«Να καταλάβει ο κόσμος ότι πρέπει να εμβολιαστεί. Δυστυχώς τα θύματα στις ΜΕΘ κατά 99% είναι ανεμβολίαστοι» πρόσθεσε.

«Πρέπει όλοι να εμβολιαστούμε και όλες οι πολιτικές δυνάμεις να στηρίξουν τον εμβολιασμό» τόνισε ο κ. Αλεξιάδης, κάνοντας λόγο ωστόσο ότι η μείωση μισθών ή μετακινήσεις όσων δεν εμβολιάζονται δεν βοηθάει και «θα δώσει κίνητρα σε όσους είναι στην αντίθετη πλευρά και έχουν θεωρίες συνωμοσίας στο κεφάλι τους».

«Η ιστορία του κορωνοϊού» συνέχισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «μας έδειξε ότι η αγορά δεν αυτορρυθμίζεται. Πρέπει να υπάρχει παρέμβαση του δημοσίου για να προστατεύονται τα δικαιώματα και του πολίτη και της αγοράς».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook