Καραΐνδρου για εθνικό ύμνο από Ζαννή: Η επιλογή δείχνει άγνοια και έλλειψη σεβασμού στην Τέχνη

καραΐνδρου-για-εθνικό-ύμνο-από-ζαννή-η-1198587

Άγνοια και κυρίως έλλειψη σεβασμού απέναντι στην Τέχνη δείχνει σύμφωνα με την Ελένη Καραΐνδρου, η επιλογή της σοπράνο Αναστασίας Ζαννή να τραγουδήσει τον Εθνικό Ύμνο στην Ακρόπολη, ανήμερα της 25ης Μαρτίου 2021, μια επιλογή που προκάλεσε πλήθος επικρίσεων.

Η γνωστή συνθέτρια, σε ανάρτησή της στο Facebook στην οποία παραθέτει την ερμηνεία της σπουδαίας Μαρίας Κάλλας, εκφράζει τη βαθιά της λύπη γιατί η Ελλάδα στην επέτειο των 200 χρόνων από την ανεξαρτησία της χώρας «πρόδωσε την καλλιτεχνική της υπόσταση σε παγκόσμια κλίμακα, εναποθέτοντας στα χέρια της μετριότητας τον υπέροχο εθνικό ύμνο που της χάρισαν τα κορυφαία της τέκνα, Διονύσιος Σολομός και Νικόλαος Μάντζαρος».

«Χρειάστηκαν 200 χρόνια για να προσφέρει η Ελλάδα τόσα λαμπρά ονόματα στη μουσική, την όπερα, την ποίηση την λογοτεχνία, το θέατρο, τον κινηματογράφο, την επιστήμη και μόνο λίγα λεπτά για να περάσει μια μέτρια εικόνα της στην ανθρωπότητα που δύσκολα θα την σβήσει η Ιστορία. Λυπάμαι τόσο πολύ που δεν επελέγει μια ελληνική φωνή από αυτές που σήμερα δοξάζονται στις όπερες του κόσμου ή μια μικρή μεικτή χορωδία από την ΕΡΤ ή ακόμη η αγγελική φωνή ενός παιδιού για να αποδοθεί ο εθνικός μας ύμνος» σημείωσε χαρακτηριστικά.

AΥΤΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΡΙΣΕ Η ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΞΑΣΕ! ΔΟΞΑΣΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ,ΤΗΝ ΕΝΕΓΡΑΨΕ ΣΤΟΝ…

Δημοσιεύτηκε από Ελένη Καραΐνδρου στις Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021

Υπενθυμίζεται ότι η έπαρση της σημαίας της 25η Μαρτίου 2021 στην Ακρόπολη έγινε με παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού, ενώ τον Εθνικό Ύμνο ερμήνευσε η διεθνής σοπράνο Αναστασία Ζαννή.

etthnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook