Κάψουλα υποβοηθούμενης αυτοκτονίας κρίθηκε νόμιμη στην Ελβετία

κάψουλα-υποβοηθούμενης-αυτοκτονίας-1332972

Mοιάζει με διαστημική κάψουλα μόνο που δεν σε μεταφέρει στο Διάστημα αλλά σε τόπο χλοερό.

Στην Ελβετία, μια από τις χώρες όπου είναι νόμιμη η υποβοηθούμενη αυτοκτονία, οι επιχειρηματίες ανέπτυξαν ένα φουτουριστικό με παράθυρα.

Πρόκειται για την κάψουλα «Sarco» που κατασκευάστηκε από την αυστραλιανή εταιρεία «Εxit International» το οποίο σχεδίασε ο καθηγητής Φίλιπ Νίτσκε.

Στον ελβετικό ιστότοπο «Swiss Info», ο εφευρέτης της κάψουλας ζήτησε τη γνώμη των ειδικών οι οποίοι του έδωσαν το πράσινο φως για τη χρήση της.

Πέρυσι, περίπου 1.300 άνθρωποι υποβλήθηκαν σε υποβοηθούμενη αυτοκτονία στην Ελβετία αφού είχαν συνταγογραφημένες ενέσεις με υψηλές δόσεις πεντοβαρβιτάλης, βαρβιτορικού που χρησιμοποιείται επίσης για την ευθανασία ζώων.

Η κάψουλα «Sarco», όμως, δεν βασίζεται σε χορήγηση ουσιών αλλά στο αέριο άζωτο που απελευθερώνεται.

Όταν ο ενδιαφερόμενος αποφασίσει ότι δεν θέλει να ζήσει άλλο κι έχοντας λάβει σχετική ιατρική γνωμάτευση, μπορεί να κάνει χρήση της κάψουλας.

Μπαίνοντας μέσα, πατάει ένα κουμπί το οποίο απελευθερώνει άζωτο.

«Ελλείψει οξυγόνου και διοξειδίου του άνθρακα, ο χρήστης θα νιώσει «ελαφρώς αποπροσανατολισμένος», ίσως και μία ελαφρά ευφορία «πριν χάσει τις αισθήσεις του. Σε περίπου 30 δευτερόλεπτα, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία», όπως υποστηρίζει ο καθηγητής Νίτσκε.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook