«Καποδίστριας»: Στα «σκαριά» η νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή με τη συμμετοχή της Ρωσίας

Πριν ακόμα γυριστεί η ταινία «Καποδίστριας» άρχισε να λειτουργεί σαν γεφυροποιός ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Ρωσία. Ο Γιάννης Σμαραγδής έβαλε σε κίνηση τις προϋποθέσεις να συμμετάσχει η Ρωσία στην μεγάλη συμπαραγωγή Ελλάδας, Ρωσίας, Ελβετίας για την ταινία Καποδίστριας.

Ο σκηνοθέτης ταξίδεψε στη Μόσχα και βρέθηκε με τον Ρώσο συμπαραγωγό του στο ρωσικό Υπουργείο Πολιτισμού σε προκαθορισμένη συνεδρία και όπως λέει και ο ίδιος μπήκε το κλειδί για να ξεκλειδωθεί η δημιουργία της ταινίας «Καποδίστριας».

Πορτραίτο του Καποδίστρια που έχει φιλοτεχνήσει ο ζωγράφος Σάββας Γεωργιάδης και βρίσκεται στην Πρεσβεία στο Βουκουρέστι

Μάλιστα το Ίδρυμα ΚΙΚΠΕ θα εκχωρήσει αφιλοκερδώς το ωριαίο ντοκιμαντέρ που σκηνοθέτησε ο Γιάννης Σμαραγδής με τίτλο «Αναφορά στον Ιωάννη Καποδίστρια» που μπορεί να λειτουργήσει και ως προπομπός της διεθνούς ταινίας Καποδίστριας που προετοιμάζεται. Ο σκηνοθέτης, μάλιστα, αποφάσισε με δικά του έξοδα να υποτιτλίσει το ντοκιμαντέρ στη ρωσική γλώσσα.

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής πάντα έβρισκε έναν τρόπο να ξεπεράσει τις δυσκολίες και αυτό δε θα ήταν εφικτό αν δεν είχε δίπλα του τον άγγελό του, όπως ονομάζει τη σύζυγό του Ελένη, και γι’ αυτό έκανε την παρακάτω δήλωση: «Οι δικές της θυσίες είναι στην πραγματικότητα ο λόγος που πραγματοποιήθηκε τόσο ο EL GRECO όσο και Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ ΧΑΒΙΑΡΙ και ο ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ. Και οι θυσίες της συζύγου μου δεν ήταν μόνο ηθικές αλλά και κυρίως υλικές, οικονομικές. Για την ταινία EL GRECO πούλησε τα γραφεία της εταιρείας, για την ταινία Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ ΧΑΒΙΑΡΙ που άφησε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε χρέη, πούλησε όλα τα περιουσιακά της στοιχεία για να εξοφληθούν. Για την ταινία ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ υπάρχουν ακόμη χρέη αφού δεν έχει πάρει ούτε 1€ από την διανομή. Η γυναίκα μου κατόρθωσε, κόντρα στο ρεύμα, να γίνουν αυτές οι ταινίες με την περιουσία της που όμως πλέον στέρεψε».

O Σεμπάστιαν Κοχ στην ταινία «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι»
O Νικ Άσντον ως Δομήνικος Θεοτοκόπουλος στην ταινία «EL GRECO»
Ο Γιάννης Σμαραγδής και ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η επομενη δολοφονια χαρακτηρα απο τον κρατικοδιαιτο παν-αταλαντο και-καλα σκηνοθετη… Τι εχουν να δουν τα ματακια μας παλι…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ