Kάνετε διακοπές με το αυτοκίνητο; Αυτοί είναι οι 5 καλύτεροι προορισμοί

kάνετε-διακοπές-με-το-αυτοκίνητο-αυτοί-1461929

Είναι γεγονός πως η χώρα μας αποτελεί διάσημο καλοκαιρινό προορισμό κυρίως για τα πανέμορφα νησιά της, η αλήθεια όμως είναι πως οι Έλληνες ξέρουμε ότι και στην ενδοχώρα υπάρχουν αμέτρητες περιοχές-διαμάντια, για ονειρεμένες καλοκαιρινές διακοπές.

Εάν αναζητάτε κάτι πιο «εναλλακτικό» για αυτό το καλοκαίρι, τότε ίσως ήρθε η ώρα να ξεχάσετε την ταλαιπωρία του πλοίου και να επισκεφθείτε μια πανέμορφη τοποθεσία στην ηπειρωτική Ελλάδα με το αυτοκίνητο. Σε περίπτωση, πάλι, που αναζητάτε μέρη για να πάτε χωρίς κάποιο όχημα, τότε μπορείτε να δείτε τα πέντε ελληνικά νησιά που δεν χρειάζεσαι αυτοκίνητο!

Διακοπές με αυτοκίνητο: Σύβοτα

Για όποιον αναζητά μια διαφορετική αισθητική από αυτή που προσφέρουν συνήθως τα ξερονήσια του Αιγαίου, τα καταπράσινα Σύβοτα με τις παραδεισένιες παραλίες και την πλούσια βλάστηση που φτάνει μέχρι το κύμα είναι ό,τι πρέπει.

Από το πλακόστρωτο λιμάνι, το οποίο κάθε καλοκαίρι γεμίζει σκάφη από όλο τον κόσμο, μπορείτε να πάρετε ένα θαλάσσιο ταξί και να κατευθυνθείτε σε ένα από τα μικρά κοντινά νησάκια, όπου και το τοπίο είναι άκρως εξωτικό. Στο Μουρτεμένο, μάλιστα, μπορείτε να πάτε με τα πόδια, κάνοντας μια μοναδική διαδρομή μέσα από τη θάλασσα.

Δείτε την φωτογραφία:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sivota (@sivota_official)

Διακοπές με αυτοκίνητο: Μάνη

Με την άγρια φυσική της ομορφιά και τη μεσαιωνική της αρχιτεκτονική, η Μάνη καταφέρνει πάντα να μαγεύει ακόμα και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη.

Πρόκειται για ένα μέρος με αμέτρητα αξιοθέατα: από τον επιβλητικό Μανιάτικο Πύργο και τη διάσημη Βάθεια με τους εμβληματικούς πύργους και φυσικά τις περίτεχνες βυζαντινές εκκλησίες, μέχρι και τα σπήλαια του Διρού, οι επιλογές είναι αμέτρητες και η θέα… ανεπανάλπτη.

Όσον αφορά τις παραλίες, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Μαρμάρι, την Καλογριά, το Λιμένι, τον Μεζοπό και τον Φονέα.

Δείτε την φωτογραφία:

Διακοπές με αυτοκίνητο: Λευκάδα

Το στεριανό νησί της Ελλάδας που έχει χαρακτηριστεί από τον ταξιδιωτικό ιστότοπο «Planetware» ως η «Καραϊβική της Ελλάδας» αποτελεί προορισμό τόσο για οικογένειες, όσο για ζευγάρια ή ακόμα και παρέες.

Η Λευκάδα πάντα εντυπωσιάζει Έλληνες και ξένους με την ανοιχτόχρωμη άμμο και τα χαρακτηριστικά γαλαζοπράσινα νερά που θα δείτε στις διάσημες παραλίες της, όπως είναι το Κάθισμα, οι Εγκρεμνοί, η Αμμόγλωσσα και το Πόρτο Κατσίκι.

Από την είσοδο κιόλας του νησιού, θα θαυμάσετε το Κάστρο του 14ου αιώνα, που έχτισε ο Βενετός ηγεμόνας Ιωάννης Ορσίνι, ενώ στα καντούνια της πόλης θα δείτε σπίτια στολισμένα με λουλούδια εκκλησίες του 17ου και 18ου αιώνα με εντυπωσιακά καμπαναριά.

Δείτε την φωτογραφία:

Διακοπές με αυτοκίνητο: Καβάλα

Αν και οι προορισμοί στη Βόρεια Ελλάδα είναι μαγευτικοί, η Καβάλα αξίζει σίγουρα μια αναφορά, καθώς είναι αρκετά αδικημένη, σε σχέση με άλλα, πιο δημοφιλή μέρη (βλ: Χαλκιδική).

Πρόκειται για μία πολυπολιτισμική τοποθεσία, γεμάτη νεοκλασικά, όμορφα μικρά μαγαζάκια και μια πανέμορφη παλιά πόλη με εντυπωσιακά τζαμιά, που θα σας ταξιδέψει στην Ανατολή του παρελθόντος. Μην ξεχάσετε να ανεβείτε στην Ακρόπολη, όπου θα απολαύσετε πανοραμική θέα σε όλο το Αιγαίο.

Δείτε την φωτογραφία:

Διακοπές με αυτοκίνητο: Γαλαξίδι

Μια από τις πιο κοντινές επιλογές για διακοπές με το αυτοκίνητο, το Γαλαξίδι, μπορεί να βρίσκεται μόλις 2,5 ώρες από το κέντρο της πρωτεύουσας, αλλά θυμίζει νησί μάλλον περισσότερο από τους προαναφερθέντες προορισμούς.

Το γραφικό λιμάνι, τα στενά πλακόστρωτα καλντερίμια, οι λουλουδιασμένοι κήποι και τα εντυπωσιακά παραδοσιακά αρχοντικά των ναυτικών, συνθέτουν όλα μαζί μια εικόνα που θυμίζει καρτ-ποστάλ.

Δείτε την φωτογραφία:

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook