Κανελόνια με σπανάκι, γιαούρτι και φέτα

κανελόνια-με-σπανάκι-γιαούρτι-και-φέτ-1177037

Μια πλήρης διατροφική πρόταση με βάση την μεσογειακή κουζίνα

Υλικά

10 κανελόνια

400 γρ. σπανάκι

300 γρ. ανθότυρο

150 γρ. φέτα

300 γρ. γιαούρτι

1 κρεμμύδι

1 κ.σ. μαϊντανό

1/2 φλ. λάδι

4 ντομάτες

2 σκ. σκόρδο

1 κ.σ. ρίγανη

1 κ.γ. βασιλικό

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για περίπου δυο λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και τον μαϊντανό. Ρίχνουμε αλάτι και το ανακατεύουμε για τρία λεπτά σε δυνατή φωτιά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε άλλο σκεύος και όταν κρυώσει προσθέτουμε τα τυριά και το γιαούρτι και ανακατεύουμε.

Φτιάχνουμε τη σάλτσα, σοτάροντας σε λίγο λάδι το σκόρδο για ενάμιση λεπτό και προσθέτοντας τη ντομάτα και τα μυρωδικά. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για πέντε λεπτά.

Βάζουμε αλατισμένο νερό να βράσει και ζεματίζουμε τα κανελόνια για τέσσερα λεπτά στραγγίζοντάς τα πολύ καλά κατόπιν.

Τα γεμίζουμε με το μείγμα του σπανακιού και τα τοποθετούμε σε πιατέλα, στη σειρά. Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook