Κανελόνια με μανιτάρια, πράσα, σπανάκι και τυρί

κανελόνια-με-μανιτάρια-πράσα-σπανάκι-1699440

Το πικάντικο λαδοτύρι, απογειώνει αυτά τα ζυμαρικά φούρνου και ταιριάζει τέλεια με τα λαχανικά της συνταγής.

του Γιώργου Δημητρακόπουλου

Έτοιμο σε 1:10′

Υλικά

750 γρ. σπανάκι

3 μεσαία πράσα

3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα

220 γρ. λευκά μανιτάρια

2 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο

4 κουτ. σούπας ε.π.ελαιόλαδο

250 γρ. ανθότυρο

300 γρ. λαδοτύρι, κομμένο σε μικρά κυβάκια

1 πακέτο κανελόνια

3 κουτ. σούπας βούτυρο ή φυτίνη

100 γρ. λαδοτύρι, τριμμένο

αλάτι, πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ

30 γρ. βούτυρο

30 γρ. αλεύρι

400 ml γάλα

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 κρόκο αυγού

αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Κόβουμε το σπανάκι σε χοντρά κομμάτια, πλένουμε και στραγγίζουμε. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα πράσα και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες και τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες.

Μπεσαμέλ: Σε 1 κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα σε μεσαία θερμοκρασία, ρίχνουμε και το μοσχοκάρυδο. Σε άλλο κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε χαμηλή θερμοκρασία.

Όταν λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα μες στο μείγμα με το βούτυρο και το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς για να μη σβολιάσει. Όταν ρίξουμε όλο το γάλα, ανακατεύουμε με αυγοδάρτη για άλλα 30΄΄ για να δέσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει για 5΄ και προσθέτουμε τον κρόκο αυγού ανακατεύοντας ταυτόχρονα για να μην «ψηθεί» το αυγό. Αλατοπιπερώνουμε.

Τσιγαρίζουμε στο λάδι τα κρεμμυδάκια με τα πράσα και ρίχνουμε το σπανάκι και τα μανιτάρια, που έχουμε στραγγίσει, ανακατεύοντας για να μαραθούν. Προσθέτουμε τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε. Τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C βαθμούς στον αέρα. Αφού κρυώσουν, ρίχνουμε μέσα τα τυριά και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τα κανελόνια αφού απλώσουμε λίγη από την μπεσαμέλ σε πυρίμαχο σκεύος και τα τοποθετούμε το ένα κοντά στο άλλο.

Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ και το βούτυρο σε κομματάκια. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο λαδοτύρι και ψήνουμε για περίπου 30΄-35΄, ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook