Κανείς υποβιβασμός σε περίπτωση αναδιάρθρωσης – Η επίσημη ανακοίνωση της ΣΛ2

κανείς-υποβιβασμός-σε-περίπτωση-αναδ-1051017

Την πρόταση να μην υπάρξει κανείς υποβιβασμός σε καμία από τις τρεις Εθνικές κατηγορίες θα προωθήσει στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ η Σούπερ Λιγκ 2

Αυτό συνεπάγεται πως η πρόταση είναι να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα από τη Σούπερ Λιγκ 1 ανεξαρτήτως των αγώνων για τα πλέι άουτ που θα ξεκινήσουν σε λίγες ημέρες, ενώ το ίδιο ισχύει και για τη Σούπερ Λιγκ 2, όπερ σημαίνει ότι εφόσον η πρόταση γίνει αποδεκτή θα παραμείνουν στην κατηγορία οι Απόλλων Πόντου και Κέρκυρα! Επίσης, προτείνεται να μην υπάρξει υποβιβασμός ούτε στην Φούτμπολ Λιγκ. Εφόσον προχωρήσει το σχέδιο της αναδιάρθρωσης, η πρόταση από τη Σούπερ Λιγκ 2 είναι να υπάρξει άνοδος τεσσάρων ομάδων στη Σούπερ Λιγκ 1, ενώ οι διπλάσιες, δηλαδή οκτώ ομάδες, θα ανέλθουν από τη Φούτμπολ Λιγκ στη Σούπερ Λιγκ 2.

Η ανακοίνωση της Σούπερ Λιγκ 2 σχετικά με τη συνεδρίαση του ΔΣ κάνει επίσης γνωστό ότι ο Αντώνης Ροκάκης είναι ανάμεσα σε όλους όσοι ορίστηκαν σε επιτροπή που θα πλαισιώσει το τριμελές προεδρείο της Ενωσης και θα έχει συναντήσεις με την ΕΠΟ, την ΕΡΤ και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Η ανακοίνωση της διοργανώτριας είναι η εξής:

Ολοκληρώθηκε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας, απόντος μόνο του εκπροσώπου της ΠΑΕ Δόξα Δράμας.

1) Τα μέλη ενημερώθηκαν για τη συνάντηση με τον ΠΣΑΠ, στον οποίο θα αποστείλουν πρόταση να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω της πανδημίας.

2) Έγινε ενημέρωση σχετικά με την τηλεδιάσκεψη της Υγειονομικής Επιτροπής SL 2.

3) Αποφασίστηκε η συνέχιση και ολοκλήρωση του πρωταθλήματος Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2019-2020. Ακολούθως ορίστηκε επιτροπή που θα πλαισιώσει το τριμελές προεδρείο της Ένωσης υπό τους κ.κ. Αϊβάζογλου, Κολοκυθά, Μονεμβασιώτη, Ροκάκη και Χριστοβασίλη και θα συναντηθούν με την ΕΠΟ, την ΕΡΤ και τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη προκειμένου να συζητήσουν και να λύσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει για την πραγματοποίηση των πλέι οφ και πλέι άουτ.

4) Αποφασίστηκε η τροποποίηση προκήρυξης και η οριστική διακοπή του Πρωταθλήματος της Football League, αγωνιστικής περιόδου 2019-2020.

5) Αποφασίστηκε να προταθεί στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ ολοκληρωμένη πρόταση αναδιάρθρωσης που θα περιλαμβάνει 18 ομάδες στην SL1, 16 στην SL2 και 14 στην FL, χωρίς κανέναν υποβιβασμό σε καμία από τις τρεις κατηγορίες.

6) Ψηφίστηκε ομόφωνα συνεργασία της Super League 2, με το Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, την EFL Championship και την ΙΑΣΙΣ ΜΚΟ για το πρόγραμμα «New Youth Football».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook