«Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη», είπε ο Δρίτσας και μετά το διόρθωσε – Τι λέει η ΝΔ

κανείς-δεν-έχει-τρομοκρατηθεί-από-τη-17-427889

«Αντίθετα ο ελληνικός λαός έχει τρομοκρατηθεί από πάρα πολλές άλλες πολιτικές»

Την άποψη ότι «κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη» διατύπωσε σε συνέντευξή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας.

Αναφερόμενος στον Δημήτρη Κουφοντίνα και τις εξελίξεις με την απεργία πείνας, ο κ. Δρίτσας ανέφερε στον ρ/σ «Κανάλι Ένα 90,4»:

«Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί πιστεύω εγώ από την δράση αυτών των οργανώσεων. Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη. Αντίθετα ο ελληνικός λαός έχει τρομοκρατηθεί από πάρα πολλές άλλες πολιτικές».

Η δημοσιογράφος του σταθμού τον ρώτησε αν εννοεί αυτό που δήλωσε, με τον Θοδωρή Δρίτσα να απαντάει: «Ναι, βεβαίως, το έχω βιώσει».

ΝΔ: Ο Τσίπρας οφείλει να πάρει θέση για τις δηλώσεις

Να πάρει θέση για τις δηλώσεις του κ. Δρίτσα καλεί τον Αλέξη Τσίπρα, σε ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία. Χαρακτηρίζει, δε, τις συγκεκριμένες δηλώσεις «ανεπίτρεπτες για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος».

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Οι σημερινές δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα στο «Κανάλι Ένα», ότι κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη, προσβάλλουν βάναυσα τη μνήμη των 23 ανθρώπων που έχουν δολοφονηθεί από την οργάνωση και δείχνουν πλήρη περιφρόνηση στον πόνο των οικογενειών που θρηνούν τον χαμό των αγαπημένων τους προσώπων. Είναι δε χυδαίο να επικαλείται την πολιτική ταυτότητα των θυμάτων, λες κι έχει κάποιος το δικαίωμα να καταδικάζει σε θάνατο και να δολοφονεί όποιον θέλει.

Οι δηλώσεις του κ. Δρίτσα, είναι ανεπίτρεπτες για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος και υπερβαίνουν ακόμη και τα όρια της καμπάνιας υπεράσπισης του κατά συρροή δολοφόνου Δ. Κουφοντίνα, στην οποία έχει επιδοθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να πάρει θέση για τις δηλώσεις του κ. Δρίτσα».

Ο Δρίτσας επανατοποθετήθηκε αφού νωρίτερα ξεσήκωσε αντιδράσεις

Για τη διατύπωσή του ότι «κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν» σε σημερινή του συνέντευξη, έδωσε διευκρινίσεις ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θοδωρής Δρίτσας.

«Στην πρωινή σημερινή τηλεφωνική μου συνέντευξη στο πειραιώτικο ρ/σ “Κανάλι 1” και στη δημοσιογράφο κ. Λία Λάππα, ρωτήθηκα για τα δύο θέματα της επικαιρότητας, την υπόθεση Κουφοντίνα και την υπόθεση Λιγνάδη.

Όποιος ή όποια άκουσε τη συνέντευξη, μπορεί να διαπιστώσει με απόλυτη σαφήνεια ότι, με νηφάλιο τρόπο τεκμηρίωσα την άποψη μου, ότι για μία ακόμα φορά η ΝΔ παίζει ανεύθυνα και επικίνδυνα παιχνίδια εναντίον των πολιτικών της αντιπάλων, στο φόντο της δράσης της τρομοκρατίας, δυναμιτίζοντας το κλίμα του δημοκρατικού διαλόγου”, σημειώνει ο Θ. Δρίτσας, τονίζοντας ότι «είναι αυτονόητο» πως η αναφορά του ότι «κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν», αναφερόταν «στην ελληνική Δημοκρατία, τους δημοκρατικούς πολίτες και τις αξίες του κράτους δικαίου, τις οποίες δεν σεβάστηκαν οι τρομοκράτες».

«Η τρομοκρατία απέτυχε, το κράτος δικαίου επικράτησε, αν και πλήρωσε βαρύ φόρο τιμής με αίμα. Οφείλω να το ξεκαθαρίσω, εάν η πιεστική, λόγω χρόνου, διατύπωση δεν είναι πλήρης και απολύτως σαφής και ξεκάθαρη», συνεχίζει και καταλήγει: «Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει κανείς δικαίωμα να τη διαστρεβλώνει, προσδίδοντας εντελώς διαφορετικό νόημα από αυτό που είπα και εννοούσα».

One thought on “«Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη», είπε ο Δρίτσας και μετά το διόρθωσε – Τι λέει η ΝΔ

  1. ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΜΟΥΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ. ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΞΟΦΛΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΠΟΥ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΒΓΗΚΑΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΞΟΦΛΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΨΟΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥΣ . ΟΥΣΤ ΡΕ ΟΥΣΤ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook