«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κλείνει Δημόσιους Δρόμους» – Η Κοινότητα Χανίων παίρνει θέση για την πύλη στο Γουβερνέτο

κανείς-δεν-έχει-το-δικαίωμα-να-κλείνε-1206889

Η Κοινότητα Χανίων κατά την τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της, που πραγματοποιήθηκε δια περιφοράς στις 26/4/2021, έλαβε ομόφωνα την υπ΄ αριθμ. 22 Απόφαση, με την οποία εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα, εκφράζοντας τη συμπαράστασή της προς τις Κοινότητες της Δ.Ε Ακρωτηρίου στο θέμα της απαγόρευσης της ελεύθερης πρόσβασης προς την Ιερά Μονή Γουβερνέτου.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

“Το τελευταίο διάστημα απασχολεί τον Χανιώτικο λαό η αυθαίρετη ενέργεια των κληρικών της Ιεράς Μονής Γουβερνέτου να τοποθετήσουν τοιχία, κάγκελα και πόρτες στην Δημόσια Επαρχιακή οδό Ε38 , απαγορεύοντας με το «έτσι θέλω» την ελεύθερη πρόσβαση προς την Ιερά Μονή Γουβερνέτου καθώς και στο μονοπάτι που οδηγεί στην Παναγία την Αρκουδιώτισσα, τον Άγιο Αντώνιο, τη Μονή Καθολικού και το Αυλάκι του Αγίου Ιωάννη του Ερημίτη (του Αγίου το Αυλάκι, όπως το ξέρουμε).

Η Ιερά Μονή Γουβερνέτου είναι ένα πολιτισμικό, θρησκευτικό και περιβαλλοντικό μνημείο, το «Άγιο Όρος της Κρήτης» όπως έχει χαρακτηριστεί. Ουδέποτε έχει προκύψει πρόβλημα ή βλάβη από τους χιλιάδες ανθρώπους που το έχουν επισκεφτεί.

Το τοπίο και ο περιβάλλων χώρος από μόνος του εμπνέει σεβασμό, ταπεινότητα και δέος στον επισκέπτη. Επιπλέον, ποτέ δεν έχει θιγεί η ιερότητα, η ασφάλεια και η ιστορικότητα της περιοχής.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κλείνει Δημόσιους Δρόμους.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να περιορίζει την πρόσβαση στην ευρύτερη περιοχή. Ο χώρος πρέπει να έχει ελεύθερη πρόσβαση, όπως γίνεται τόσα χρόνια τώρα.

Διαφωνούμε απόλυτα και διαμαρτυρόμαστε για τις αυθαίρετες ενέργειες της Μονής.

Συμπαραστεκόμαστε και συμφωνούμε απόλυτα με το έγγραφο – αίτημα της Κοινότητας Χορδακίου, που συνυπογράφτηκε και υιοθετήθηκε από τους/τις Προέδρους όλων των Κοινοτήτων της Δ.Ε Ακρωτηρίου.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε να γίνουν γρήγορα όλες οι απαιτούμενες ενέργειες από τα αρμόδια όργανα, ώστε να αφαιρεθούν οι αυθαίρετες κατασκευές και τα εμπόδια και να αποκατασταθεί η ελεύθερη πρόσβαση στην ευρύτερη περιοχή και στις εκεί Μονές.

Aναθέτει στον πρόεδρο τις περαιτέρω ενέργειες σύμφωνα με το νόμο”.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook