Καναπεδάκια με μους τόνου

καναπεδάκια-με-μους-τόνου-1622833

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα καναπεδάκια με μους τόνου και χειροποίητα κρακεράκια ντομάτας. Ιδανικό finger food για ένα επίσημο τραπέζι ή για πάρτι!

Συστατικά

Για τα κρακεράκια ντομάτας

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για τον πάγκο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • αλάτι
  • ¼ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
  • 50 γρ. πελτέ ντομάτας

Για τη μους τόνου

  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • χυμό λεμονιού, από ½ λεμόνι
  • 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 160 γρ. τόνο, σε ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • ρόκα
  • ντοματίνια, χρωματιστά
  • πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
  • ελαιόλαδο, από τον τόνο
  • ρίγανη, φρέσκια

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C στον αέρα.

Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια και το ρίχνουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ, και ανακατεύουμε με τα χέρια μας, φορώντας γάντια ώστε να μην ρίξουμε τη θερμοκρασία από το βούτυρο.

Τρίβουμε καλά το μείγμα με τα χέρια μας μέχρι να πάρει τη μορφή βρεγμένης άμμου.

Προσθέτουμε τη ρίγανη και τον πελτέ, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.

Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας μας με αλεύρι, χωρίζουμε το ζυμάρι σε πιο μικρά ζυμαράκια των 15 γραμμαρίων και τα μεταφέρουμε στον πάγκο.

Πιέζουμε με τη βάση ενός ποτηριού, ώστε να πάρουν το στρογγυλό σχήμα και τα μεταφέρουμε στο ταψί, κρατόντας απόσταση μεταξύ τους. Συνολικά θα βγούν 20-24 κρακεράκια που θα ψήσουμε σε 3 δόσεις, από 7-8 σε κάθε ταψί.

Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά.

Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο ταψί.

Για τη μους τόνου

Ρίχνουμε στον πολυκόφτη το τυρί κρέμα, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το αλάτι, και το πιπέρι.

Σουρώνουμε τον τόνο σε ένα μπολ, κρατάμε το λάδι για το σερβίρισμα, μεταφέρουμε τον τόνο στον πολυκόφτη και χτυπάμε καλά για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Για το σερβίρισμα

Απλώνουμε λίγη ρόκα σε μια επιφάνεια σερβιρίσματος και τοποθετούμε πάνω τα κρακεράκια.

Βάζουμε 1 κ.σ. από τη μους τόνου σε κάθε κρακεράκι.

Προσθέτουμε από μισό ντοματίνι και πασπαλίζουμε με πιπέρι και λίγο από το ελαιόλαδο που κρατήσαμε από τον τόνο.

Σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη.

 

akispetretzikis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook