Κάν’ το όπως… ο Ερντογάν

κάν-το-όπως-ο-ερντογάν-1133573

Μια ακόμη πτυχή για το πως αντιλαμβάνεται την… κανονικότητα των παρακολουθήσεων πολιτικών, κρατικών λειτουργών και στρατιωτικών ανέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, βάζοντας σε μια περίεργη σύγκριση τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο υποκλοπών με πρακτικές της κυβέρνησης Έρντογάν.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι TRT της Κεντρικής Ελλάδας, ο Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά προκλητικός και προσβλητικός, προσπαθώντας επιμόνως να χαρακτηρίσει ως φυσιολογικό το όργιο παρακολουθήσεων και υποκλοπών, με την επίφαση της νομιμότητας.

«Τις μυστικές υπηρεσίες τις έχουμε για να παρακολουθούν τηλέφωνα. Δεν ξέρω εάν αυτό έχει γίνει ευθέως αντιληπτό από τον ΣΥΡΙΖΑ ή την κοινή γνώμη, αλλά μια από τις βασικές δουλειές για τις οποίες έχουμε φτιάξει την ΕΥΠ είναι για να παρακολουθεί τα τηλέφωνα» δήλωσε ευθαρσώς για να προχωρήσει σε πολιτειακά μαθήματα λέγοντας «ποια η διαφορά ανάμεσα στη δημοκρατία και την τυραννία;

Στην τυραννία η όποια μυστική υπηρεσία παρακολουθεί τα τηλέφωνα σύμφωνα με τα καπρίτσια του τυράννου, στη δημοκρατία εντός κάποιου θεσμικού πλαισίου».

Έστρεψε τα βέλη του απευθείας στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ τον οποίο κάλεσε να παραιτηθεί και τον χαρακτήρισε επικίνδυνο για το σύστημα.

«Πιστεύω μετά τις εκλογές και τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας να έχει την ευθιξία να παραιτηθεί. Ποια είναι η δουλειά του; Να δει εάν η παρακολούθηση είναι νόμιμη ή παράνομη. Δεν είναι να ενημερώνει ποιους παρακολουθεί η ΕΥΠ.

Έκανε κάτι αμίμητο, Βρήκε ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε κάποια πρόσωπα, ξέρει ότι αυτό είναι απόρρητο και δεν μπορεί να το πει γιατί νομίμως παρακολουθούντο. Δίνει το χαρτί στον Τσίπρα ως απόρρητο για να καλυφθεί. Ο κ. Ράμμος λειτούργησε ως λαγός του Τσίπρα» είπε με νόημα.

Τραβώντας, μάλιστα, από τα μαλλιά το επιχείρημά του, ο υπουργός Ανάπτυξης έφερε ένα ακραίο παράδειγμα, προειδοποιώντας, εμμέσως και με φυλάκιση, όπως έχουν κάνει κατά καιρούς και άλλα στελέχη της κυβέρνησης προς όσους επιχειρήσουν να μιλήσουν ανοιχτά για τις υποκλοπές.

Είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης: Η δουλειά του δεν είναι να ενημερώνει ποιους παρακολουθεί η ΕΥΠ. Αυτό δε είναι η δουλειά του. Η ΕΥΠ είχε απόρρητο. Αν αύριο ένας Τούρκος πράκτορας πάει να κάνει καταγγείλει στην ΑΔΑΕ. Θα πάει η ΑΔΑΕ και θα επιβεβαιώσει ότι η ΕΥΠ παρακολουθεί τον Τούρκο πράκτορα;

Αυτό είναι για να πας είκοσι χρόνια φυλακή. Ποια είναι η δουλειά της Ανεξάρτητης Αρχής; Εάν διαπιστώσει ότι κάποιο τηλέφωνο παρακολουθείται παράνομα τότε να κινήσει γη και ουρανό να το στείλει στη Δικαιοσύνη. Εάν παρακολουθείται νόμιμα να ακολουθήσει αυτά που προβλέπει ο νόμος».

Μένοντας πιστός στην προσπάθεια της κυβέρνησης να υποβαθμίσει το θέμα παρακολούθησης Χατζηδάκη δήλωσε σχετικά: Εάν η ΕΥΠ και οι αρμόδιοι εισαγγελείς κρίνουν ότι πρέπει να παρακολουθήσουν το τηλέφωνό μου, τους παρακαλώ πολύ να ακολουθήσουν τον νόμο και να το παρακολουθήσουν. Εμείς που έχουμε κρατική εξουσία δικαιούμαστε να επικαλούμαστε στην ιδιωτικότητα στο βαθμό που το δικαιούται ένας πολίτης»;

Εκεί, όμως, που πήγε ένα βήμα παραπέρα ήταν σε ερώτηση για το εάν πρέπει να γνωρίζει η Άγκυρα ή η Ευρώπη ότι ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν υπό παρακολούθηση.

«Αδιάφορο» απάντησε ο κύριος υπουργός για να περάσει στο παρασύνθημα «Φαντάζομαι ο κύριος Ερντογάν έχει παρακολουθήσει όλους τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων. Πιστεύω ότι στην Ελλάδα είμαστε υποκριτές. Εσείς τι πιστεύετε; Ότι ο Ερντογάν έχει παρακολουθήσει τον Ακάρ; Τα κράτη παρακολουθούν τηλέφωνα, οι μυστικές υπηρεσίες γιατί φτιάχνονται; Για ποιο λόγο τις φτιάχνουμε; Για ποιο λόγο τους αγοράζουμε ειδικό λογαριασμό παρακολούθησης τηλεφώνων εάν δεν τους έχουμε να παρακολουθούν τηλέφωνα;».

Και συνέχισε λέγοντας «Στην Τουρκία ο Ερντογάν παρακολουθεί επειδή το θέλει ο ίδιος και δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Στη Δημοκρατία η όποια μυστική υπηρεσία παρακολουθεί τον όποιον νομίζει, αλλά υπό δικαστικό έλεγχο».

Τέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης επέστρεψε στην επιστολή Ράμμου για να την απαξιώσει πλήρως σημειώνοντας ότι από το έγγραφο προκύπτει ότι το έκανε τηρώντας τη νομοθεσία «άρα γιατί το συζητάμε;».

efsyn.gr

One thought on “Κάν’ το όπως… ο Ερντογάν

  1. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
    ΕΓΩ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΟΝ ΓΡΑΦΙΚΟ ΦΑΣΙΣΤΟ-ΤΗΛΕΠΩΛΗΤΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΤΟΚΛΟΠΗΣ ΕΙΝΑΙ:
    «ΥΣΤΕΡΙΚΕ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ, ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΜΠΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ Μ@Λ@ΚΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΖΟΥΝ.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook