«Καμπανάκι» για το λιομάζωμα στην Κρήτη: «Δεν τηρούνται τα μέτρα και αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού»

καμπανάκι-για-το-λιομάζωμα-στην-κρή-1126996

Τον «κώδωνα του κινδύνου» έκρουσε ο Καθηγητής Πνευμονολογίας και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Νίκος Τζανάκης, αναφορικά με το λιομάζωμα καθώς όπως ανέφερε δεν τηρούνται τα μέτρα και αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού. 

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη, κατά τη διάρκεια της ελαιοσυγκομιδής, υπάρχει συγχρωτισμός αλλά και ανυπακοή και μη τήρηση των μέτρων. «Βλέπω ανθρώπους μέσα στα αυτοκίνητα, να πηγαίνουν στο λιομάζωμα. Δεν βάζουν μάσκες όταν έρχονται κοντά, όταν κάθονται και τρώνε. Πιστεύουν ότι επειδή είναι έξω δεν μεταδίδεται. Μεταδίδεται και τότε αν είμαστε κοντά. Συγχρωτιζόμαστε με οικονομικούς μετανάστες, οι οποίοι με τη σειρά τους οι συνάνθρωποι μας αυτοί, λόγω της οικονομικής δυσχέρειας πολλές φορές συγχρωτίζονται στα σπίτια τους, που σημαίνει ότι αυξάνεται η πιθανότητα να υπάρχει υπερμεταδοτικό γεγονός και να έχει μολυνθεί».

Όπως ανέφερε ο κ. Τζανάκης, δεν υπάρχει «έκρηξη» κρουσμάτων στο Ηράκλειο, υπάρχει μια δυναμική επιμένουσα κατάσταση, την οποία αποδίδει στο ότι δεν τηρούνται τα μέτρα και αρκετοί κάνουν πάρτι, κυκλοφορούν κλπ. «Αν πάτε στα χωριά θα δείτε ότι έξω από τα μίνι μάρκετ, έχουν στήσει αυτοσχέδια καφενεία με ανθρώπους να πίνουν μπύρες και ρακές χωρίς καμία μάσκα. Μάλιστα, μπορεί και να διακωμωδήσουν κάποιον που θα τη φοράει.

Το δεύτερο είναι ότι σε συνθήκες που δεν τηρούμε τα μέτρα, όταν συγχρωτιζόμαστε είναι πολύ πιθανό να μεταδοθεί. Πολλοί έτρεξαν και διακωμωδήσαν την κ. Παπαευαγγέλου τότε με το λιομάζωμα. Ήξερε πολύ καλά τι έλεγε, πρέπει να προσέξουμε πολύ και το λέω σε όλους εκείνους που  αναπόφευκτα πρέπει να μαζέψουν τις ελιές τους».

creta24.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook