«Καμπανάκι» από Παπαευαγγέλλου: Τα Χανιά και το Ρέθυμνο ανάμεσα στις τρεις περιοχές με τα αυξημένα κρούσματα

καμπανάκι-από-παπαευαγγέλλου-τα-χα-1330211

Η Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό υπογράμμισε ότι ενώ υπήρχε σταθεροποιητική τάση στους δείκτες της πανδημίας, η Επιτροπή αγωνιά για τη διασπορά της παραλλαγής Όμικρον.

Στα 33 έτη έχει πέσει η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων, τόνισε η καθηγήτρια.

SOS για τρεις περιοχές

Η καθηγήτρια υπογράμμισε ότι έχουν αυξηθεί τα κρούσματα σε Λακωνία, Χανιά και Ρέθυμνο όπου έχει εντοπιστεί η «Όμικρον», ενώ πρόσθεσε ότι φαίνεται ότι αυτό ισχύει και για την Αττική, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Υπενθυμίζεται ότι στα Χανιά το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 121 κρούσματα στα Χανιά (Δείτε ΕΔΩ)

Η κ. Παπαευαγγέλου μίλησε για την ατομική ευθύνη που πρέπει να δείξουν όλοι μέσα στις γιορτές. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε όσους έρχονται από το εξωτερικό και σε αυτούς που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα κορονοϊού, ανεξάρτητα από το αν έχουν κάνει το εμβόλιο ή όχι.

«Ακούμε τελευταία συνεχώς για εμβολιασμένους που εκτέθηκαν στον ιό. Οι εμβολιασμένοι ή οι πρόσφατα νοσήσαντες δεν μπαίνουν σε καραντίνα αλλά πρέπει να τηρούν τα μέτρα. Σήμερα όμως θα ήταν σκόπιμο όλοι οι εμβολιασμένοι μετά από στενή επαφή με κρούσμα να μειώσουν την κινητικότητα και να κάνουν δύο τεστ τις επόμενες 7-10 μέρες», τόνισε.

Self test πριν τα ρεβεγιόν

Η καθηγήτρια είπε ότι πρέπει όλοι να κάνουμε self test πριν από τα ρεβεγιόν. Σημείωσε ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση για τα τεστ, ενώ επανέλαβε την αξία του εμβολιασμού, τη χρήση της μάσκας και τον αερισμό των χώρων ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook