Καμία «συγγνώμη» δεν αίρει το αξιόποινο στις υποκλοπές!

καμία-συγγνώμη-δεν-αίρει-το-αξιόποι-1501648

Αν πιστέψουμε τους συνήθεις γελωτοποιούς του Βασιλέως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι συντετριμμένος με το σκάνδαλο της παρακολούθησης Ανδρουλάκη. Δεν φανταζόταν, λέει, ότι οι πιο στενοί συνεργάτες του θα τον κρατούσαν στο σκοτάδι.

Δεν τον πιστεύουν ούτε οι υπουργοί του, που του γυρίζουν την πλάτη. Μόνο ο Άδωνις Γεωργιάδης τού στέκεται: «Το ήθος και ο χαρακτήρας του πρωθυπουργού δεν θα επέτρεπαν καμία σκιά σε αυτή την ιστορία».

Ή δεν του λείπει το χιούμορ ούτε αυτές τις ώρες ή αναφέρεται στο ίδιο ήθος που τον οδήγησε, μόλις ανέλαβε, να θέσει υπό άμεσο προσωπικό -και οικογενειακό- έλεγχο την ΕΥΠ.

Όχι σαν τον πατέρα και την αδελφή του που έτρεχαν στον, λούμπεν, Μαυρίκη.

Κατά «Το Βήμα», πάντως, ο πρωθυπουργός αισθάνεται ότι «οφείλει μια συγγνώμη στον Ανδρουλάκη». Πρώτα τον άκουγαν -και ένας Θεός ξέρει πού βρίσκεται το «υλικό» που μάζευαν- και τώρα θα του ζητήσουν …συγγνώμη!

Από την άλλη, «κυβερνητικές πήγες» διαψεύδουν την εφημερίδα: δεν είπε τέτοια πράγματα ο πρωθυπουργός. Δηλαδή, δεν αισθάνεται ότι πρέπει να ζητήσει συγγνώμη;

Θα το δούμε τη Δευτέρα που θα επιστρέψει από τα μπάνια του και θα μιλήσει. Για να πει, όπως λέγεται, «ναι» στην Εξεταστική, αλλά από το… 2015 (!) ψάχνοντας για συμψηφισμούς.

Τα περί «συγγνώμης» είναι αποκαλυπτικά της αντίληψης που έχει για τον εαυτό του: Μπορεί να εξαλείψει το αξιόποινο μιας πράξης δια της… άφεσης αμαρτιών! Σαν τους ελέω Θεού βασιλείς.

Μόνο που η συγγνώμη δεν επηρεάζει τις ποινικές ευθύνες. Αν εντοπισθούν, από τη Δικαιοσύνη, του ανήκουν εξ ολοκλήρου, εφόσον δεν παρεμβάλλεται υπουργός στη διοίκηση της ΕΥΠ.

Ίσως ο νομομαθής Γεραπετρίτης να του εξηγήσει ότι αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη, δια της συγγνώμης, δεν κλείνει το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, σε ό,τι τον αφορά!

Οπότε, καλά ξεμπερδέματα.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook