Καλοκαιρινό κοτόπουλο με κινόα

Ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο με κινόα, νόστιμο, απολαυστικό και υγιεινό!

Υλικά

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου (κομμένα σε λεπτές λωρίδες)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές φέτες)
  • 3 χρωματιστές πιπεριές (κομμένες σε φέτες)
  • 1 κλων. φρέσκο θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη
  • 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 φλ. ζωμό κότας
  • 2 ώριμες τριμμένες ντομάτες
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι (2% λιπαρά)

Για το σερβίρισμα

  • 1 φλ. βρασμένη κινόα
  • 1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες ή καρέ

Διαδικασία

Για το κοτόπουλο

  • Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ροδίζουμε το φιλέτο κοτόπουλο για 4΄-5΄, να αλλάξει χρώμα.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές το θυμάρι και σοτάρουμε για 3΄.
  • Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και σβήνουμε με το κρασί.
  • Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 2΄ και να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες και αλάτι και πιπέρι.
  • Περιχύνουμε με το ζωμό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο για περίπου 20΄.
  • Αφού βράσει το φαγητό, το αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Τότε θα έχει μείνει με λίγα υγρά.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Για την κινόα

  • Βάζουμε την κινόα σε λεπτό σουρωτήρι και την ξεπλένουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό, μέχρι το νερό που θα τρέχει να μην είναι πλέον λευκό, αλλά να βγαίνει διάφανο.
  • Βάζουμε την κινόα σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε νερό να την σκεπάζει και σιγοβράζουμε μέχρι να σκάσει ο καρπός, για περίπου 10 λεπτά και να ανοίξει, αλλά όχι να λιώσει.
  • Αλατίζουμε την κινόα την ώρα που βράζει.
  • Την στραγγίζουμε καλά.
  • Σερβίρουμε σε πιάτα την κινόα και το αβοκάντο και από πάνω βάζουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του.
  • Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό.

argiro.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ