Καλοκαιρινό κοτόπουλο με κινόα
Ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο με κινόα, νόστιμο, απολαυστικό και υγιεινό!
Υλικά
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου (κομμένα σε λεπτές λωρίδες)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 ξερά κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές φέτες)
- 3 χρωματιστές πιπεριές (κομμένες σε φέτες)
- 1 κλων. φρέσκο θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη
- 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 1/2 φλ. ζωμό κότας
- 2 ώριμες τριμμένες ντομάτες
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι (2% λιπαρά)
Για το σερβίρισμα
- 1 φλ. βρασμένη κινόα
- 1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες ή καρέ
Διαδικασία
Για το κοτόπουλο
- Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ροδίζουμε το φιλέτο κοτόπουλο για 4΄-5΄, να αλλάξει χρώμα.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές το θυμάρι και σοτάρουμε για 3΄.
- Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και σβήνουμε με το κρασί.
- Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 2΄ και να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες και αλάτι και πιπέρι.
- Περιχύνουμε με το ζωμό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο για περίπου 20΄.
- Αφού βράσει το φαγητό, το αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Τότε θα έχει μείνει με λίγα υγρά.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Για την κινόα
- Βάζουμε την κινόα σε λεπτό σουρωτήρι και την ξεπλένουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό, μέχρι το νερό που θα τρέχει να μην είναι πλέον λευκό, αλλά να βγαίνει διάφανο.
- Βάζουμε την κινόα σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε νερό να την σκεπάζει και σιγοβράζουμε μέχρι να σκάσει ο καρπός, για περίπου 10 λεπτά και να ανοίξει, αλλά όχι να λιώσει.
- Αλατίζουμε την κινόα την ώρα που βράζει.
- Την στραγγίζουμε καλά.
- Σερβίρουμε σε πιάτα την κινόα και το αβοκάντο και από πάνω βάζουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του.
- Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό.