Καλοκαιρινές και έξτρα υγιεινές μπάρες Frozen Yogurt Cheesecake Φράουλας

καλοκαιρινές-και-έξτρα-υγιεινές-μπάρ-1465702

Θα είναι σαν να τρως frozen yogurt αλλά θα είναι μία σούπερ υγιεινή μπάρα που μπαίνει στην κατάψυξη. Τόσο η πρωτεϊνούχα παγωμένη μπάρα γιαουρτιού όσο και οι μπάρες frozen yogurt cheesecake φράουλας, αποτελούν την ιδανική (και υγιεινή) επιλογή για επιδόρπιο, γλυκό, σνακ, ακόμα και πρωινό.

Φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα και αποθηκεύονται στην κατάψυξη για να τις βρίσκεις κάθε φορά που θέλεις κάτι δροσιστικό χωρίς πολλά λιπαρά και καθόλου ζάχαρη.

Συνταγή

Υλικά (για 2 ταψιά λεπτές μπάρες)

500 γρ. φράουλες (ώριμες και γλυκές)

150 γρ. γάλα ή κρέμα γάλακτος

1 κλ. στραγγιστό γιαούρτι

70 γρ. μέλι

200 γρ. τυρί κρέμα

200 γρ. μπισκότα

Εκτέλεση

Βήμα 1ο: Προσθέτουμε στο μούλτι 4-5 φράουλες και τις πολτοποιούμε πολύ καλά. Μεταφέρουμε τις πολτοποιημένες φράουλες σε ένα μικρό μπολάκι και τις κρατάμε για το τελικό στόλισμα. Στο ίδιο μούλτι προσθέτουμε 200 γρ. φράουλες και το γάλα ή την κρέμα γάλακτος και πολτοποιούμε.

Bήμα 2ο: Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε το γιαούρτι, το μέλι, το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά.

Bήμα 3ο: Μόλις δούμε ότι το μείγμα έχει ομογενοποιηθεί θρυμματίζουμε με τα χέρια μας, αφού πρώτα κρατήσουμε 3-4, όλα τα μπισκότα άλλα σε μεγαλύτερα και άλλα σε μικρότερα κομμάτια. Ψιλοκόβουμε τις υπόλοιπες φράουλες (κρατάμε 3-4 ψιλοκομμένες) και τις προσθέτουμε και αυτές στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά.

Bήμα 4ο: Δοκιμάζουμε το μείγμα και σε περίπτωση που το θέλουμε πιο γλυκό προσθέτουμε επιπλέον μέλι.

Βήμα 5ο: Μεταφέρουμε το μείγμα σε 2 ταψιά 30×40 εκ., στα οποία έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος και το απλώνουμε ομοιόμορφα φτιάχνοντας μια λεπτή στρώση.

Βήμα 6ο: Στολίζουμε με τα μπισκότα που κρατήσαμε, τα οποία και θρυμματίζουμε στην επιφάνεια, τη σάλτσα φράουλας από το βήμα 1 και τις ψιλοκομμένες φράουλες που κρατήσαμε από το βήμα 2.

Βήμα 7ο: Καλύπτουμε τα ταψιά με μεμβράνη και τα μεταφέρουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 – 3 ώρες, μέχρι οι μπάρες να παγώσουν. Στη συνέχεια, τις σπάμε παγωμένες σε μικρότερα κομμάτια και ιδανικά τις αποθηκεύουμε στην κατάψυξη σε σακούλες zip- bag.

Mothersblog.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook