Καλοκαιρία… τέλος: Πότε αλλάζει το σκηνικό του καιρού

καλοκαιρία-τέλος-πότε-αλλάζει-το-σκη-744125

Δριμεία, χειμωνιάτικη μεταστροφή θα κάνει ο καιρός την προσεχή εβδομάδα, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις των μετεωρολόγων.

Οπως αναφέρει η ΕΜΥ, ο καιρός τα επόμενα 24ωρα θα είναι, ωστόσο, καλός, με ηλιοφάνεια να αναμένεται σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για την εποχή -πιθανώς μέχρι και την Τρίτη- και στη συνέχεια ο καιρός θα παρουσιάσει μια σημαντική αλλαγή.

Ηδη από χθες, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποίησε ότι ο καιρός θα «φορέσει» τα χειμωνιάτικά του μέσα στην επόμενη εβδομάδα, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να εκδηλωθούν χιονοπτώσεις, κατά το συγκεκριμένο κύμα κακοκαιρίας, ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.

Καιρός: «Βουτιά» 10 με 12 βαθμών Κελσίου, σύμφωνα με τον Αρναούτογλου

Στη μεταβολή του καιρού αναφέρθηκε, μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ, ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, μέχρι και την Τρίτη ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος, με τον υδράργυρο να «χτυπά» τιμές των 19 και 20 βαθμών Κελσίου.

Από την Τρίτη, ωστόσο, η κεντρική και βόρεια Ευρώπη θα δεχθεί μια ψυχρή εισβολή που θα επηρεάσει και τον καιρό της χώρας μας. Οπως εξήγησε ο μετεωρολόγος, «τμήμα αυτής της ψυχρής μάζας θα κατέβει, μετά τις 5 με 6 του Φλεβάρη νοτιότερα» με συνέπεια να ρίξει τη θερμοκρασία και στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, με τη μεταβολή του καιρού, η θερμοκρασία -συγκριτικά με τα 20άρια της Δευτέρας και της Τρίτης- θα υποχωρήσει «πάνω από 10 με 12 βαθμούς».

Σε ό,τι αφορά τα φαινόμενα του καιρού εκείνες τις ημέρες, ο κ. Αρναούτογλου σημείωσε ότι είναι ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα και πως δεν υπάρχουν ασφαλή στοιχεία για βροχές και -τυχόν- χιονοπτώσεις.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook