Καλοκαίρι και κουνούπια: Πώς να απαλλαγείτε οριστικά από αυτό το εποχιακό βάσανο

καλοκαίρι-και-κουνούπια-πώς-να-απαλλα-1482163

Το καλοκαίρι είναι εδώ και μαζί του, και τα κουνούπια και αυτοί είναι οι τρόποι για να απαλλαγείτε οριστικά από την ενοχλητική τους παρουσία

Αν κάθε φορά που θέλετε να πάτε σε μια συναυλία ή για ένα πικ νικ, το σκέφτεστε διπλά εξαιτίας των κουνουπιών, υπάρχουν τρόποι να ξεφορτωθείτε την παρουσία τους.

Για αρχή, πειραματιστείτε με λίγη λεβάντα καθώς πέρα από το εξαιρετικό και πλούσιο άρωμά της, έχει και αντισηπτικές ιδιότητες. Εάν μάλιστα, λιώσετε μερικά φύλλα της, θα βγάλουν ένα έλαιο που απωθεί τα κουνούπια και παράλληλα φροντίζει την επιδερμίδα. Απλώστε τη σε σημεία του σώματος σας, όπως τα πόδια σας και θα καταλάβετε τη θαυματουργή χρήση της.

Το πρώτο πράγμα βέβαια που σας έρχεται στο μυαλό όταν ψάχνετε τρόπο να εξολοθρεύσετε τα κουνούπια, είναι η σιτρονέλλα. Σωτήρια σε συναυλίες και κάθε καλοκαιρινή έξοδο, μπορείτε να τη βρείτε σε κεριά και βραχιολάκια για το χέρι, εξασφαλίζοντας την απόλυτη προστασία στον χώρο σας.

Δοκιμάστε εναλλακτικά να φτιάξετε ένα μείγμα από αιθέρια έλαια. Ανακατέψτε λεμονόχορτο και ευκάλυπτο σε ίσες ποσότητες και βάλτε σε διάφορα σημεία του σώματός σας. Και τα τρία αυτά έλαια είναι οι πιο φανατικοί εχθροί των κουνουπιών. Επίσης, μπορείτε να φάτε περισσότερο σκόρδο αλλά σε αυτή την περίπτωση, κινδυνεύετε να γίνετε εσείς η ενοχλητική παρουσία για τους γύρω σας.

Φορέστε πιο χοντρά ρούχα, όχι να σκάσετε φυσικά, αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε ένα jacket που θα τα απομακρύνει σίγουρα από κοντά σας. Το σκόρδο επίσης είναι μια εξίσου καλή λύση καθώς έχει μια αρκετά έντονη μυρωδιά, όπως είναι γνωστό, και αυτή η μυρωδιά βγαίνει έντονα από τον ιδρώτα σας. Η ίδια λειτουργεί ως ένα φυσικό απωθητικό κουνουπιών.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Ιατρικής Εντομολογίας στο Πανεπιστήμιο της Florida, Jonathan Day, δύο είναι οι πιο ισχυροί παράγοντες που προσελκύουν τα κουνούπια: η όραση και η μυρωδιά. Δεν είναι όμως μόνο αυτοί. Τα κουνούπια είναι ιδιαιτέρως «οπτικά» έντομα, ειδικά αργά το απόγευμα και στοχεύουν πιο εύκολα όσους φορούν σκούρα χρώματα, όπως μπλε, μαύρο και κόκκινο.

Για τα κουνούπια, όλα έχουν να κάνουν με το αίμα. Τα θηλυκά βασίζονται στην πρωτεΐνη του ανθρώπινου αίματος για την παραγωγή των αυγών τους. Δεν προκαλεί έκπληξη, λοιπόν, ότι κάποιες ομάδες αίματος είναι πιο ελκυστικές από άλλες. Έρευνες έχουν βρει ότι οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Ο είναι δύο φορές πιο ελκυστικοί για τα κουνούπια από αυτούς με ομάδα αίματος Α, ενώ όσοι έχουν ομάδα αίματος Β βρίσκονται κάπου στη μέση.

Τα κουνούπια διαισθάνονται επίσης το διοξείδιο του άνθρακα από 48 μέτρα μακριά. Έτσι, όσο περισσότερο εκπνέει κάποιος, τόσο πιο ελκυστικός γίνεται. Οι πιο μεγαλόσωμοι άνθρωποι εκπνέουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα. Επίσης, επειδή οι άνθρωποι εκπνέουν από το στόμα και τη μύτη, τα κουνούπια πετούν περισσότερο γύρω από το κεφάλι, γι’ αυτό και τα ακούμε να βουίζουν γύρω από τα αυτιά μας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τα ενοχλητικά αυτά πλάσματα έχουν εκτός των άλλων, και καλή όσφρηση οπότε μπορούν να εντοπίσουν τα «θύματά τους» μέσω του γαλακτικού οξέος, του ουρικού οξέος, της αμμωνίας και άλλων ενώσεων που εκκρίνονται με τον ιδρώτα. Προτιμούν, επίσης, τους ανθρώπους που είναι πιο θερμοί.

jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook