Καλογριδάκης: «Στην τελική ευθεία το έργο στη Σήφακα» – Πώς εξελίσσεται το έργο στην Αγορά

καλογριδάκης-στην-τελική-ευθεία-το-έ-1446114

Για τα έργα στην οδό Αναγνώστου Γογονή και άλλα ζητήματα μίλησε το πρωί της Δευτέρα στο Zarpa Radio 89,6 και τον Λεωνίδα Φιλικόζη ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Χανίων, Μιχάλης Καλογριδάκης. Πέρα από τα όσα είπε για την ασφαλτόστρωση της Γογονή (δείτε ΕΔΩ), ο κ. Καλογριδάκης αναφέρθηκε και στην εξέλιξη της ανάπλασης της Δημοτικής Αγοράς:

«Το έργο στην Αγορά πάει πολύ καλά. Έχουν φύγει τα κεραμίδια και είμαστε έτοιμοι τώρα να κατεβάσουμε τα σίδερα της σκεπής. Σήμερα έχουμε συνάντηση με την εταιρία για να κάνουμε μια δοκιμή στα σίδερα, να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται και συνεχίζουμε με την αποψίλωση της στέγης. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και το έργο προχωράει εντός χρονοδιαγράμματος. Όσο για τις αφίσες που θα κολληθούν στην περίφραξη του εργοταξίου, ήταν να έρθουν την Παρασκευή, υπήρχε όμως μια καθυστέρηση. Νομίζω πάντως ότι μέσα στην εβδομάδα θα μπουν«.

Ο αντιδήμαρχος ρωτήθηκε και για την ολοκλήρωση των έργων στην οδό Σήφακα και απάντησε ότι εντός δέκα ημερών αναμένει ο δρόμος να δοθεί στην κυκλοφορία, ενώ εξήγησε και τον λόγο για τον οποίο τοποθετήθηκαν εκεί τα κολωνάκια:

«Στη Σήφακα είμαστε στην τελική ευθεία και ευελπιστούμε ότι σε 10 μέρες θα έχει δοθεί στην κυκλοφορία. Η διαφορά της Χάληδων με τη Σήφακα είναι πως η Χάληδων μετά τις 9 το πρωί κλείνει και γίνεται πεζόδρομος και είχαμε δει ότι ο κόσμος χτυπούσε, έβρισκε στα κολωνάκια και τα βγάλαμε για λειτουργικούς λόγους. Η Σήφακα όμως έχει 24ωρη κυκλοφορία λόγω των μόνιμων κατοίκων και έπρεπε, επειδή το πεζοδρόμιο με τον δρόμο θα είναι στο ίδιο επίπεδο, να προστατέψουμε την ασφάλεια των πεζών που θα κυκλοφορούν εκεί με τα παιδιά τους. Τα κολωνάκια είναι από αδρανή υλικά και θα καλλωπιστούν, θα βαφτούν και δεν θα είναι όπως τα βλέπετε τώρα».

Ο κ. Καλογριδάκης τόνισε ακόμα, ότι σε πλήρη εξέλιξη είναι η εργολαβία για τις ασφαλτοστρώσεις σε περιαστικές περιοχές:

«Πέραν της ασφαλτόστρωσης στη Γογονή, γίνεται ασφαλτόστρωση στο Ακρωτήρι, ως μέρος της μεγάλης εργολαβίας των 4.500.000 ευρώ, τα συνεργεία έχουν ήδη ολοκληρώσει στον Σταυρό και τον Καλαθά και τώρα φτάνουν στα Κουνουπιδιανά. Θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες περιοχές του Ακρωτηρίου και μετά θα κατεβούμε Σούδα και στις υπόλοιπες περιαστικές περιοχές».

Τέλος, την Τετάρτη αναμένεται στο δημοτικό συμβούλιο να γίνει αποδεκτή η μελέτη διαμόρφωσης κοινόχρηστων χώρων στον πρώην δήμο Ελ. Βενιζέλου, με τον αντιδήμαρχο να τονίζει ότι μετά το καλοκαίρι θα υπάρχουν εργασίες στην περιοχή:

«Όπου υπάρχει σχέδιο πόλης, είναι πιο εύκολο να γίνονται αναπλάσεις στις περιοχές. Ο Ελ. Βενιζέλος είναι μια τέτοια περιοχή και προχωράμε στην εφαρμογή του σχεδίου πόλεως. Ήδη γίνονται τα γήπεδα στην περιοχή του Κουμπέ, όπως και μια διαμόρφωση πλατείας δίπλα από τα σχολεία του Κουμπε. Μετά το καλοκαίρι θα ξεκινήσουν και τα υπόλοιπα».

Η φωτογραφία εξωφύλλου αναρτήθηκε από τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, ο οποίος έγραψε: «Το καλοκαίρι έρχεται και το φως του ήλιου λούζει το εσωτερικό της Δημοτικής μας Αγοράς για πρώτη φορά μετά από 110 χρόνια. Προχωράμε με αισιοδοξία και με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη για δουλειά.»

zarpanews.gr

One thought on “Καλογριδάκης: «Στην τελική ευθεία το έργο στη Σήφακα» – Πώς εξελίσσεται το έργο στην Αγορά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook