Καλογερής: «Με τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε» – Συνεδρίασε η Πολιτική Προστασία στα Χανιά για τα ακραία καιρικά φαινόμενα | Video + Photos

καλογερής-με-τη-βοήθεια-του-θεού-θα-τα-1547944

Νίκος Καλογερής: «Είμαστε περίπου έτοιμοι, με την βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε» – Οι επίφοβες περιοχές: Πλατανιάς, Γέφυρα Κερίτη, Ταυρωνίτης Ποταμός

Επί ποδός βρίσκεται η Πολιτική Προστασία στα Χανιά, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ακραία καιρικά φαινόμενα που ενδεχομένως να εκδηλωθούν κατά την διάρκεια του χειμώνα.

Το πρωί το συντονιστικό όργανο της Πολιτικής Προστασίας συνεδρίασε παρουσία εκπροσώπων φορέων και υπηρεσιών, προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση των κινδύνων από πλημμύρες, χιονοπτώσεις, ανέμους.

«Είμαστε περίπου έτοιμοι και με την βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε» είπε σε δήλωσή του για το θέμα, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής. Ο κ. Καλογερής αναφέρθηκε στις δράσεις που κάνει η Περιφέρεια για να προστατευτεί η πόλη τον χειμώνα. Όπως ο ίδιος δήλωσε, αυτό το διάστημα γίνονται καθαρισμοί στα ρέματα ενώ επισήμανε πως δεν είναι εφικτό να καθαριστούν όλες οι περιοχές, λόγω του τεράστιου οικονιμικού κόστους:

«Παρά το γεγονός ότι φαινόμενα όπως αυτό που είδαμε πρόσφατα στην Αγία Πελαγία δεν αντιμετωπίζονται εύκολα, τόσο έντονο και σε τόσο λίγο χρόνο και σε μια τόσο μικρή περιοχή, ωστόσο εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε τα μέτρα μας. Η πρόληψη έχει πολύ μεγάλη σημασία. Η ενημέρωση των πολιτών όταν έχουμε τέτοιου είδους φαινόμενα είναι πάρα πολύ σημαντική. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε καθαρίσει τα σημαντικότερα ρεύματα και τα καθαρίζουμε ακόμα, τα οποία εν δυνάμει μπορούν να απειλήσουν κατοικημένες περιοχές αλλά και εκεί που είναι περιουσίες. Δεν θα τα προλάβουμε όλα γιατί η δαπάνη είναι τεράστια. Έχουμε εντοπίσει τις πιο επίφοβες περιοχές. Είμαστε σε επαφή με τους τοπικούς, οι μηχανικοί μας πάνε και βλέπουν και κάνουμε στοχευμένες παρεμβάσεις για να μην έχουμε πρόβλημα. Τώρα καθαρίζεται ο Κερίτης, είναι ένα μεγάλο ποτάμι με 16χλμ μήκος ενώ σε όλο τον κάμπο Χανίων μέχρι την Αγιά που είναι χαμηλής κλίσης και σε  άλλες περιοχές σε όλο το νομό. Αν το ρέμα δεν είναι καθαρό, δεν παροχετεύεται το νερό».

Από την πλευρά του ο Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης Μανώλης Παραβολιδάκης, επισήμανε πως γίνονται προσπάθειες στον τομέα της πρόληψης για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων:

«Ποτέ δεν είμαστε έτοιμοι να ξέρετε. Κάνουμε όμως προσπάθειες, ούτως ώστε οι αρρυθμίες, τα προβλήματα ή οποιοδήποτε κενό βρεθεί σε αυτόν τον σχεδιασμό, να το προλάβουμε, να το συζητήσουμε, να το αντιμετωπίσουμε. Στο κομμάτι της ετοιμότητας νομίζω είμαστε πάρα πολύ καλοί, ανταποκρινόμαστε άμεσα στο περιστατικό και νομίζω ότι δρούμε κατάλληλα. Στην αποκατάσταση είμαστε κι εκεί καλά. Συζητάμε τα θέματα της πρόληψης. Όμως εκεί έχουμε θέμα και δεν θα είμαστε ποτέ έτοιμοι γιατί πάντα προκύπτουν θέματα, τα οποία κάποιος πρέπει να προλάβει. Όλοι έχουμε ευθύνη απέναντι σε αυτό το ακραίο φαινόμενο και όλοι πρέπει να είμαστε εκεί για να τα προλάβουμε και να τα αντιμετωπίσουμε».

Ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κισάμου Γιώργος Νικολουδάκης, τόνισε πως η πολιτική προστασία Χανίων έχει αναγνωρίσει τις περιοχές που ενδεχομένως να κινδυνεύουν περισσότερο: «Η περιοχή του Δήμου Πλατανιά, στην οποία υπάρχει έντονη τουριστική ανάπτυξη. Η πολιτική προστασία της περιφερειακής ενότητας έχει εντοπίσει και έχει χαρτογραφήσει τα προβληματικά σημεία, όπως ο Ταυρωνίτης ποταμός αλλά και η γέφυρα του Κερίτη. Το πυροσβεστικό σώμα είναι ο πρώτος ανταποκριτής σε όλες τις καταστροφές. Επισημάναμε κάποιες λεπτομέρειες στην διαδικασία, που θα την κάνουν ακόμα καλύτερη. Αρκούν στο να ανταποκριθεί ο νομός στην πρώτη κακοκαιρία που θα αντιμετωπίσει, στην συνέχεια θα πρέπει οι πρώτες αρτηρίες τουλάχιστον, θα πρέπει να ξαναελεγχθούν. Επανέλεγχος στις νευραλγικές περιοχές του νομού, μετά από κάθε θεομηνία, προκειμένου να αντέξει την επόμενη».

Στην συνεδρίαση τέθηκαν και θέματα που αφορούν την ενδοσυνεννόηση μεταξύ των υπηρεσιών ενώ ανακοινώθηκε η ενεργοποίηση των μνημονίων συνεργασίας με εργολάβους σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, οι οποίοι είναι περίπου 20, προκειμένου να υπάρχει διαθεσιμότητα χειρισμών και μηχανημάτων, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, όπως απελευθέρωση δρόμων, αυτοκινήτων, σπιτιών που μπορεί να κινδυνεύσουν από τα νερά. «Γίνεται αυτό για να κινούμαστε πιο γρήγορα. Εάν φέρναμε μηχανήματα από το κέντρο, θα είχαμε μεγάλη καθυστέρηση», συμπλήρωσε ο κ. Καλογερής.

zarpanews.gr

9 thoughts on “Καλογερής: «Με τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε» – Συνεδρίασε η Πολιτική Προστασία στα Χανιά για τα ακραία καιρικά φαινόμενα | Video + Photos

    1. ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΕΣ ΑΥΤΑ; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΥΠΟΘΕΣΗ Ο ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΕΝΩ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ ΟΧΙ; ΘΑ ΤΡΩΕΙ ΒΡΑΣΤΟ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΙΝΕΙ ΚΡΑΣΟΥΣ.
      ΛΕΣ ΝΑ ΕΙΧΕ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕΞΙΟ;

  1. Δεν υποτιμαει κάνεις τη θρησκευτική πιστη αλλά από τη συγκεκριμένη θέση έχει αλλα καθήκοντα και όχι επικλησης των θείων.
    Νομίζω ότι σε πολλά θέματα που έχουν να κάνουν με τον συγκεκριμένο και εμείς από τον Θεό έχουμε να περιμένουμε και μόνο.
    Εντελως αποτυχημένος, πολύ λίγος για να εκπροσωπεί τους Χανιώτες εκτός από τα ρακοκαζανα και τα πανηγύρια, τις στάκες και τα γιαουρτοπιλαφα.
    Μόνο για να χειροκροτει τον κυρ Σταύρο. Ακατέργαστος και μπουλγκαρ.

  2. ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΑΠΙΘΑΝΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΕΔΩ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΣΕ ΑΞΙΩΜΑΤΑ. ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΚΙΑΝΟ ΕΙΧΑΜΕ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ.
    ΕΙΔΟΣ ΠΡΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ.
    ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ………….

  3. Κ….Σ ΚΑΙ ΒΡΑΚΙ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ.ΠΑΣΟΚΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΞΙΟΣ. ΨΗΦΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΑΛΛΑ ΦΙΛΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ.
    ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΟΥΖΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ .
    ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΣΤΩ ΕΝΑ. ΟΧΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΔΕ ΘΑ ΤΟΝ ΕΒΑΖΑ.ΘΑ ΤΙΣ ΕΤΡΩΓΕ ΩΜΕΣ.

  4. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ (ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ) ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ.
    ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΛΗΜΜΗΥΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΤΩΝ ΠΝΙΓΜΕΝΩΝ (ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ) ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ.
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο ΚΑΛΟΓΕΡΟ-ΝΙΚΟΛΑΣ ΤΗΝ ΕΙΠΕ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΧΟΝΤΡΟΜ@Λ@ΚΙ@ ΤΟΥ.
    ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ: ΚΑΛΟΓΕΡΟ-ΝΙΚΟΛΑ ΚΑΛΛΙΟ ΝΑ ΜΑΣΑΣ ΠΑΡΑ ΝΑ… ΜΙΛΑΣ.

  5. ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ…ΑΡΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ…ΓΡΑΦΩ ΠΡΩΤΑ ΑΡΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΩΤΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΓΡΑΦΙΚΟΙ…ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ…ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ…ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΧΟΝΤΡΟ …ΧΟΝΤΡΟ…ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΦΑΩ….ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΑΛΩ ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΝΕΝΑ ΚΙΛΟ…

    1. ΝΕΚΤΑΡΙΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΙΚΟΥ.
      ΩΣ ΕΠΙΘΕΤΟ Ο ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ:
      -1. o σχετικός με τη γραφή, π.χ. αγόρασα τετράδια και γραφική ύλη
      -2. ο σχετικός με το σχέδιο, π.χ. γραφικές τέχνες.
      -3. ο γοητευτικός, χαριτωμένος π.χ. γραφικο χωριό., ≈ συνώνυμα: όμορφος, ειδυλλιακός
      -4. ο περίεργος, παράξενος, εκκεντρικός, συνήθως με αρνητική έννοια και ενίοτε συγκατάβαση π.χ. γραφικός άνθρωπος, ο sui generis
      (Πηγή: https://el.wiktionary.org/wiki/%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82)

      ΝΕΚΤΑΡΙΕ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΘΕΤΟΥ ΜΕ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ, ΟΠΟΤΕ ΝΑ’ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook