Καλογερής: Ίσως και αύριο να φύγουν οι μετανάστες από την Παλαιόχωρα | Video

καλογερής-ίσως-και-αύριο-να-φύγουν-οι-μ-1573371

Στο λιμάνι της Παλαιόχωρας βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νικος Καλογερής, για να ενημερωθεί για την κατάσταση με τους μετανάστες που βρίσκονται στο σημείο. Ο κ. Καλογερης δηλωσε πως είναι μια κατάσταση ανάγκης και πως οταν τελειωσει η προανάκριση, θα γινει εφικτή η μεταφορά τους στην Αθήνα, σε κέντρο υποδοχης μεταναστών.

Εξέφρασε και την εκτίμηση οτι αυτο μπορεί να ξεκίνησει να γίνεται απο την Παρασκευή. Νωριτερα, εξι ατομα συνελήφθησαν απο το λιμενικό ως ύποπτοι διακίνησης.

Ο δήμαρχος Καντανου-Σελινου Αντώνης Περρακης, επισημανε οτι υπάρχει έλλειψη οργάνωσης κεντρικά και πως η συνδρομή των εθελοντών και των υπηρεσιών του δήμου εγινε ουσιαστικα με τη μέθοδο της αυτοοργάνωσης.

Ο Μαρκος Ξενάκης, εθελοντής, δηλωσε πως προσφέρουν βοήθεια με όποιον τρόπο μπορούν, προσφέροντας τρόφιμα, ρούχα και άλλα ειδη πρώτης ανάγκης.

Η Φωτεινή Εμβολιάδου, από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, μίλησε με τη σειρά της για τη βοήθεια που προσέφεραν στους μετανάστες και τις ενέργειες που αναμένεται να γίνουν στη συνέχεια, ενώ τόνισε και η ίδια την ανάγκη μετεγκατάστασης τους.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook