Καλογερής για ΒΟΑΚ: Το υπουργείο εξετάζει τις προτάσεις μας – Θέλουμε να προλάβουμε τυχόν προσφυγές

καλογερής-για-βοακ-το-υπουργείο-εξετά-1360531

Στις παρατηρήσεις πάνω στον σχεδιασμό του νέου ΒΟΑΚ, τις οποίες υιοθέτησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης και έχουν αποσταλεί στο υπουργείο Υποδομών, αναφέρθηκε την Τετάρτη ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής. Δήλωσε ότι το υπουργείο εξετάζει τις προτάσεις αυτές, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι στόχος είναι να προληφθούν καθυστερήσεις λόγω ενδεχόμενων δικαστικών προσφυγών:

«Οι προτάσεις μας είναι στην κατεύθυνση επιτάχυνσης της υλοποίησης του έργου. Θέλουμε να αποφύγουμε προσφυγές και δικαστήρια, να προλάβουμε αντιδράσεις. Οι προτάσεις αυτές στέκουν και τεχνικά και κατασκευαστικά και περιβαλλοντικά, δεν τις υποβάλαμε στο πόδι. Είναι προϊόν εξέτασης μαζί με τα Tεχνικά Eπιμελητήρια. Αυτή τη στιγμή, την έκφραση άποψης της Περιφέρειας την κοιτάζει το υπουργείο και ευελπιστούμε ότι τα σημαντικότερα σημεία τουλάχιστον θα υιοθετηθούν».

Ο κ. Καλογερής ανέφερε ότι δεν πρόκειται για αμφισβήτηση του έργου, εκτίμησε όμως ότι οι σημαντικότερες τροποποιήσεις, ιδιαίτερα στον Αποκόρωνα και το Ρέθυμνο, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη. Αν αυτό δεν συμβεί, το έργο, όπως είπε, θα αντιμετωπίσει προβλήματα.

Όταν είχε γίνει γνωστή η σχεδιαζόμενη χάραξη του νέου ΒΟΑΚ, είχαν εκδηλωθεί αντιδράσεις από κατοίκους για το τμήμα Βρύσες- Πετρέ- Ατσιπόπουλο, αλλά και στο τμήμα Πλατανιά (Ρεθύμνου) μέχρι Σκαλέτα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook