Καλογερής για νέο δικαστικό μέγαρο: «Κάποιοι δικηγόροι αντιδρούν γιατί δεν θέλουν να ξεβολευτούν»

καλογερής-για-νέο-δικαστικό-μέγαρο-κ-1120666

Στον Zarpa Radio 89,6 και τον Δημήτρη Παππά μίλησε το πρωί της Παρασκευής ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής. Ο κ. Καλογερής ρωτήθηκε για την κατασκευή του νέου δικαστικού μεγάρου Χανίων που προωθείται μέσω ΣΔΙΤ και επισήμανε ότι ένα τέτοιο κτίριο μπορεί να χτιστεί στην έκταση που καταλαμβάνει σήμερα το παλιό ψυχιατρείο:

«Ο μόνος χώρος όπου μπορεί να αναγερθεί ένα σύγχρονο δικαστικό μέγαρο, σε έκταση 15-20 στρεμμάτων που δεν υπάρχει αλλού στην πόλη είναι στο παλιό ψυχιατρείο. Είναι στον δήμο Χανίων, πολύ κοντά στην πόλη, έχει πρόσβαση σε οδικούς άξονες. Δεν υπάρχει όμως περίπτωση να βρεθεί στην πόλη μέσα, άλλος κατάλληλος χώρος. Κάποτε είχε προκύψει μια προοπτική με το στρατόπεδο Μαρκοπούλου, αλλά δεν προχώρησε.»

Ωστόσο, υπάρχουν αντιδράσεις από πλευράς δικηγόρων. Ο κ. Καλογερής δήλωσε ότι τους καταλαβαίνει, καθώς θα πρέπει να… ξεβολευτούν:

«Έχω μιλήσει με τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου. Υπάρχει αντίδραση από κάποια μέλη. Εύλογο είναι γιατί κάποιοι έχουν βολευτεί πάρα πολλά χρόνια με τα δικαστήρια, έχουν γραφεία, υποθηκοφυλακεία, όλα είναι κοντά. Θα είναι ένα ξεβόλεμα για πολύ κόσμο

Στην πρόταση να φύγει η Περιφέρεια από το κτίριο στα Δικαστήρια, ο αντιπεριφερειάρχης σχολίασε καυστικά:

«Ήδη τους έχουμε παραχωρήσει τόσα πολλά που έχουν γλυκαθεί, απ’ ό,τι καταλαβαίνω. Από το κτίριο, το πίσω κομμάτι ανήκει στο υπουργείο Δικαιοσύνης και το μπροστά στην Περιφέρεια. Τους δίνουμε εκ περιτροπής κάθε μήνα και την αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου και γίνονται κάποιες δίκες. Έχουμε φιλοξενήσει τα γραφεία του δικηγορικού συλλόγου. Νοικιάζουμε οι ίδιοι γραφεία σε όλη την πόλη και παραχωρούμε γραφεία σε όλους τους υπόλοιπους, σε δικαστήρια και σε δικηγόρους. Και κάποια στιγμή θα πρέπει να το δούμε.»

Πάντως, ο κ. Καλογερής δεν έδειξε αρνητικός στο να χρησιμοποιηθεί το κτίριο των παλιών δικαστικών φυλακών για τις ανάγκες των δικηγόρων, αλλά σε προσωρινή βάση.

Επίσης, έγινε αναφορά στην πρόσφατη ταλαιπωρία στον ΒΟΑΚ με τα έργα στον δρόμο, για τα οποία ο κ. Καλογερής τόνισε ότι δεν ήταν της Περιφέρειας:

«Υπήρξε μια σοβαρή ζημιά σε ένα διπλό φρεάτιο του καλωδίου ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Πελοποννήσου. Απαιτήθηκε να γίνουν εργασίες και έπρεπε να κλείσει ο δρόμος. Τα Ελληνικά Καλώδια που είναι ο εργολάβος του ΑΔΜΗΕ, έκαναν αίτημα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και δόθηκε έγκριση για τις εργασίες. Η Περιφέρεια δεν είχε ανάμιξη. Όμως, αν θέλουμε έργα, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να χάσουμε και τη βολή μας λιγάκι. Στον καύσωνα πριν λίγες μέρες, το καλώδιο κατέβασε 80 MW όταν χρειάστηκε, με τη βλάβη στην Ξυλοκαμάρα και γλιτώσαμε το μπλακάουτ. Ας είμαστε λοιπόν πιο ανεκτικοί.»

zarpanews.gr

One thought on “Καλογερής για νέο δικαστικό μέγαρο: «Κάποιοι δικηγόροι αντιδρούν γιατί δεν θέλουν να ξεβολευτούν»

  1. Το «Μέγαρο των Δικαστηρίων» στεγάζει τα Δικαστήρια και το Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων από το έτος 1900. Θα έπρεπε λοιπόν ο κ. Καλογερής να αποφεύγει τέτοιου είδους αλλαζονικά και προσβλητικά σχόλια, τα οποία απλώς υπογραμμίζουν την πλήρη άγνοιά του σχετικά με την ιστορία των τοπικών θεσμών. Ο κ. Καλογερής είναι ένας ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ από τη θέση που κατέχει και καλό θα ήταν να προσεγγίζει αυτά τα ζητήματα με πολύ μεγαλύτερη σύνεση και προσοχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook