Καλογερής για Λόφο Καστέλι: Ένα Βoutique Hotel δεν είναι αυτό που λείπει από την πόλη

καλογερής-για-λόφο-καστέλι-ένα-βoutique-hotel-δεν-1119828

Για το ζήτημα των κτιρίων του Πολυτεχνείου στο λόφο Καστέλι μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής στην εκπομπή του Δημήτρη Παππά στο Zarpa Radio 89,6.

Έχοντας ταχθεί ανοιχτά κατά της μετατροπής των κτιρίων σε ξενοδοχείο, συμμετείχε την Δευτέρα στην ανοιχτή συνέλευση που πραγματοποίησαν πολίτες και φορείς. Ωστόσο επιμένοντας ότι η λύση πρέπει να βρεθεί από κοινού με το Πολυτεχνείο ο κ. Καλογερής δήλωσε «Πρέπει να στηρίξουμε την Σύγκλητο και την Πρυτανική αρχή να βρει κάτι πιο κατάλληλο που να μην δημιουργεί τέτοια προβλήματα.»

Ο ίδιος, μάλιστα, θεωρεί ότι το Πολυτεχνείο δεν έχει εξαντλήσει την δημιουργική του φαντασία για το τι και πως θα αξιοποιήσει τα συγκεκριμένα εμβληματικά κτίρια, καθώς μια καλύτερη λύση που θα είναι αποδεκτή και από την τοπική κοινωνία και τους φορείς είναι εφικτή.

«Ένα Βoutique Hotel είναι κάτι που δεν εμπνέει κανέναν, δεν είναι αυτό που λείπει από την πόλη, ούτε αυτό που μπορεί να λειτουργήσει διαδραστικά με την πόλη και τους πολίτες τόσο όσο κάτι άλλο που να έχει και πιο δημόσιο χαρακτήρα. Θεωρώ ότι δύσκολα θα προχωρήσει η επένδυση από την στιγμή που και οι φορείς και η τοπική κοινωνία τάσσονται ανοιχτά κατά του ξενοδοχείου» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Να μην γίνει το Πολυτεχνείο, το τελευταίο Πολυτεχνείο στην χώρα

Ο κ. Καλογερής εξήγησε ότι μια καλύτερη αξιοποίηση των κτιρίων θα ήταν και μια ευκαιρία να αναβαθμιστεί το ίδιο το ίδρυμα.

«Θα μπορούσε  να προβάλει το έργο του, τα προγράμματα τα οποία εκπονεί, καινοτόμες εφαρμογές, να αναβαθμιστεί το ίδιο το ίδρυμα, γιατί το έχει ανάγκη αυτό το Πολυτεχνείο, μην καταλήξουμε να είμαστε το τελευταίο Πολυτεχνείο στην χώρα, οι βαθμολογίες οι τελευταίες μας δείχνουν ότι παίρνουμε φοιτητές από το κάτω ράφι, και αυτό όσο να ναι επηρεάζει όλη την εκπαιδευτική διαδικασία και όλο το επίπεδο σπουδών.» υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Συλλογική η ευθύνη για την υποβάθμιση των σπουδών στα Χανιά

Ο ίδιος μάλιστα θεωρεί ότι η ευθύνη για την υποβάθμιση του Πολυτεχνείου είναι συλλογική από την πλευρά των φορέων όσον αφορά το κόστος φοίτησης καθώς τα αυξημένα ενοίκια έχουν κάνει την πόλη μια τελευταία επιλογή.

zarpanews.gr

3 thoughts on “Καλογερής για Λόφο Καστέλι: Ένα Βoutique Hotel δεν είναι αυτό που λείπει από την πόλη

  1. Επιτελους καποιος απο τους φορεις που τα λεει εξω απο τα δοντια… Που ειναι λοιπον το Πολυτεχνειο ΑΕ κρυμμενο τα τελευταια χρονια; Πριν 4-5 χρονια καμαρωνε οτι ηταν μεσα στα καλυτερα Πανεπιστημια οτι εβγαζε αριστουχους και τωρα; Με τα ενοικια στα 400 ευρω δεν το δηλωνει κανεις! Με 12.000 μορια μπαινεις στην αρχιτεκτονικη και στην ορυκτων πορων με μολις 2.500, σχεδον με μηδεν δηλαδη! Κυριως τα Χανιωτακια μας το συντηρουν. Και τι κανει το Πολυτεχνειο; Ξεπουλαει τα παντα στον τουρισμο και στη χλιδη. Αλλα ετσι ειναι οταν διοικουν κατι τυποι σαν τον Διγαλη που στοχο εχουν το προσωπικο συμφερον και οχι το συλλογικο. Καταφερε να γινει υπουργοποιηση τη θεση του, προσπαθει να βγαλει και καμια μιζα απο τη μπιζνα και ολα καλα… Ερμο πολυτεχνειο σε ρημαξανε και σενα

  2. Ο ακατανομαστος εδώ είναι το παράδειγμα του, όπου φυσάει ο άνεμος..
    Ένα τίποτα στην κοινωνία των Χανίων
    Την διαδρομή του τη γνωρίζουμε
    Δεν είδα αυτός και ο δήμαρχος τόσο καιρό να αντιδράσουν στο lock down της πολης..
    Τώρα πάει με τα νερά του κόσμου αν είχε όμως αν ήταν αλλιώς τα πράγματα θα είχε σουίτα στο λόφο.. άσε μας ρε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook