Καλογερής: Δεν ξέρω αν τα μέτρα για τα Χανιά θα είναι αποτελεσματικά – Πιθανοί περιορισμοί και στο Ηράκλειο

καλογερής-δεν-ξέρω-αν-τα-μέτρα-για-τα-χ-995870
φώτο αρχείου - Φεβρουάριος 2020

Την άποψή του για τα όσα αποφασίστηκαν σχετικά με τα επιπλέον μέτρα για την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, στο πλαίσιο της αποτροπής μαζικής εξάπλωσης του κορονοϊού, εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής στην ενημερωτική εκπομπή του Super FM 89.6, με τον Περικλή Κουκλάκη.

Ο κ. Καλογερής εμφανίστηκε δύσπιστος ως προς τα μέτρα που επιβλήθηκαν για τα Χανιά, λέγοντας πως μακάρι να είναι αποτελεσματικά. «Νομίζω ότι η διασπορά προέρχεται από τη νεολαία και είναι δύσκολο να την περιορίσεις γιατί διασκεδάζουν ξέφρενα, πόσο μάλιστα σε έναν τέτοιο τόπο όπως είναι τα Χανιά, που αποτελούν μέγα τουριστικό προορισμό», τόνισε.

Παρόλαυτά, ο Αντιπεριφερειάρχης έθεσε τον προβληματισμό του και για τις επιχειρήσεις της εστίασης, που όπως χαρακτηριστικά είπε, θα μπορούσαν τα μέτρα να είναι πιο ελαστικά: «όσοι μπορούν να κάτσουν και να φάνε, ας πούμε κάπου σύμφωνα με όλα τα πρωτόκολλα, δεν είναι τόσο τραγικό, ώστε να μπαίνουν χρονικοί περιορισμοί. Στη διασκέδαση, είναι κατανοητό».

«Θα το ζήσουμε στο «πετσί» μας, πολύ γρήγορα πως τα πράγματα έχουν αλλάξει», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων ενώ ανέφερε πως ενδεχομένως τα πράγματα να μην έχουν χαθεί τελείως για τον τοπικό τουρισμό.

Την πιθανότητα να επιβληθούν νέα μέτρα περιοριστικού χαρακτήρα και στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου το επόμενο διάστημα, αποκάλυψε ο κ. Καλογερής σε συνομιλία που, όπως δήλωσε, είχε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη. Μάλιστα, το Ηράκλειο λόγω και της αυξανόμενης εμφάνισης κρουσμάτων, φαίνεται να είναι η επόμενη περιοχή στη λίστα και δεν αποκλείεται να επιβληθούν μέτρα οσονούπω.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook